Subvenţii pentru agricultura ecologică

APIA Gorj deschide sesiunea de depunere a cererilor pentru solicitarea ajutorului specific în vederea îmbunătăţirii calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Subvenţia se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în perioada de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj primeşte cereri pentru acordarea de subvenţii în sectorul de agricultură bio, în perioada 1 septembrie - 15 octombrie. Ajutorul se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în perioada de conversie (trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică).

Beneficiarii de subvenţii pentru agricultura bio sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr.44/2008 sau persoanele juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt înregistrate în fiecare an pentru care solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - MADR, prin direcţiile agricole de dezvoltare rurală judeţene - DADR; deţin un contract încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene, aprobat de către MADR; deţin un document justificativ/certificat de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei, în care se menţionează statutul exploataţiei în conversie (anul 1/anul 2/anul 3), cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine, emis de organismul de inspecţie şi certificare cu care a încheiat contractul; se menţin în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani; în cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,30 ha, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente.

CERERE

Agricultorii bio vor depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalierăsau numai pentru o exploataţie din apicultură. Beneficiarii completează şi depun cererea de solicitare a ajutorului specific la centrul APIA Gorj.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: