Suinprod creşte de şase ori producţia de porci de la Sadu

Administraţia Suinprod SA a explicat ieri de ce a apelat la soluţia de emisiuni de obligaţiuni pentru atragerea de capital. Nicolae Sandu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Suinprod, a spus că unitatea doreşte creşterea capacităţii de producţie de la 200.000 de porci la peste 1,2 milioane de capete, precum şi realizarea unui lanţ de magazine de desfacere.

Pandurul vă prezenta ieri intenţia Suinprod SA de a face emisiuni de obligaţiuni în vederea atragerii unui capital de sute de milioane de euro. Nicolae Sandu, preşedintele CA al societăţii, a ţinut să prezinte o serie de date care să elimine suspiciunile legate de această manieră de obţinere a fondurilor de către o firmă privată, mai puţin practicată în România. Vă reamintim că Suinprod SA a aprobat o emisiune de obligaţiuni de 115 milioane de euro, urmând ca în septembrie să ia în discuţie o nouă emisiune, de 250 de milioane de euro.

Porcuşorul ecologic îl va înlocui pe cel din import

Nicolae Sandu a precizat că este vorba de un proiect de substanţă, în cadrul căruia capacitatea fermei ca fi crescută de la 200.000 de capete la 1.250.000 de capete. În plus, Suinprod intenţionează să finalizeze abatorul aflat în construcţie, să înfiinţeze un lanţ de 17 magazine pentru a oferi populaţiei produse rezultate dintr-un porc ecologic şi la preţ de producţie, realizarea unui sistem piscicol. Mai mult, unitatea şi-a propus că utilizeze dejecţiile rezultate din creşterea porcinelor în instalaţia de biogaz, transformându-le în energie electrică cu o putere instalată de 10 MW. „Acestea sunt numai câteva din obiectivele proiectului pe care vi le-am prezentat, având în vedere faptul că în România se consumă anual 7 milioane de porci, iar în sistem organizat se cresc circa două milioane de capete, diferenţa de cinci milioane fiind procurată din import, printr-un efort valutar consistent, iar crescătorii de porc, dezvoltând capacităţile de producţie, participă în mod intensiv la reducerea efortului valutar al ţării”, a declarat Nicolae Sandu, preşedintele CA al SC Suinprod.

Sute de locuri de muncă

Nicolae Sandu susţine că implementarea acestor proiecte va duce la crearea a 500 de noi locuri de muncă şi că o parte din angajaţi vor fi trimişi la cursuri de calificare sau specializare. Sandu spune că din 2004, de când ferma a fost cumpărată din situaţie de faliment, salariaţii beneficiază de masă caldă gratuită, transport la locul de muncă, echipamente de lucru şi de protecţie.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: