Sumă uriașă pentru măști și halate în școlile dintr-o comună gorjeană

Aproximativ 1.000.000 de lei ar putea primi două școli și o grădiniță din comuna gorjeană Ciuperceni pentru prevenirea răspândirea Covid-19 în rândul elevilor și al cadrelor didactice. De acești bani ar trebui achiziționate mănuși, dezinfectanți, măști, halate de unică folosință, un sistem de dezinfectare, precum și un kit de filtrare a aerului și un kit de medicină școlară.

Proiectul a fost aprobat într-o ședință extraordinară de consilierii locali din Ciuperceni la începutul acestei săptămâni și urmează să fie depus pentru finanțare.

De acești bani vor beneficia două școli din comuna Ciuperceni și o grădiniță. ”Noi în comună avem o școală primară în satul Vârtopu și o școală gimnazială de la Ciuperceni, acolo unde este și grădiniță. Proiectul ”Consolidarea capacităţii unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” are o valoare de 951.000 de lei și sperăm să primim finanțare”, a declarat primarul din Ciuperceni, Daniel Dobrescu.

Autoritățile locale din comuna Ciuperceni susțin că școlile sunt pregătite să primească în orice moment elevi, dar acest proiect presupune aprovizionarea cu materiale necesare în lupta cu noul virus. ”De acești bani trebuie să luăm măști, mănuși, halate, diferite tipuri de dezinfectanți, un kit de medicină școlară, un stetoscop, o tabletă pentru transferul datelor medicale, containere sanitare mobile, spatule, un aparat pentru monitorizarea cadrelor didactice, un kit pentru filtrarea aerului de bacterii și virusuri, un sistem de dezinfectare și alte echipamente tehnice. Noi suntem siguri că proiectul ne va fi aprobat și sperăm să se deschidă școlile”, a mai spus primarul din Ciuperceni.

Vizualizări: 1,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: