Sume incredibile pentru demolarea stadionului din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu vrea să obţină circa 3,7 milioane de lei din vânzarea la bucată a nocturnei, tabelei şi unor tribune sau garduri, care nu mai sunt necesare pentru că va fi construit un stadion nou. Consilierii municipali de opoziţie atrag însă atenţia că primăria vrea să cheltuiască 2 milioane de lei doar pentru demolarea nocturnei, adică mai mult de jumătate din suma care doar teoretic s-ar obţine din vânzare. În replică, viceprimarul Aurel Popescu spune că este doar o estimare, suma urmând a fi stabilită prin licitaţie. Mai mult, spune că suma se referă la toată operaţiunea de demolare, nu doar la demontarea nocturnei.

Primăria Târgu Jiu va aloca aproape 2.000.000 lei pentru demontarea tuturor componentelor care se găsesc în prezent pe Stadionul Municipal. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, consilierii PNL Eduard Berca şi Mihai Paraschiv au precizat că proiectul de hotărâre s-a aflat marţi în dezbaterea comisiei economice şi că va fi supus aprobării luni în şedinţa de Consiliu Local.

Berca susţine însă că cele 2.000.000 lei sunt doar pentru demontarea nocturnei nu şi a celorlalte componente în condiţiile în care primăria a estimat că va valorifica nocturna cu 2.500.000 lei. „Vreau să vă spun o poveste despre Păcală care se duce la târg să vândă o vacă şi se întâlneşte cu un şmecher acolo pe care îl plăteşte să îl scape de ea. Aşa se întâmplă şi la primăria Târgu Jiu care a făcut o evaluare pe nocturnă de 2.500.000 lei şi marţi, în şedinţa pe comisii, am avut surpriza să avem un proiect de hotărâre pentru alocarea a 2.000.000 de lei pentru demontarea nocturnei, deci practic nocturna mai valorează 500.000 lei. Este un mod de lucru absolut amatoristic în ceea ce priveşte banul public. Eu i-am întrebat de ce nu au prevăzut în momentul când s-au gândit la valorificare şi la celelalte costuri, de ce un proiect separat pentru demontare. Ori în momentul în care îţi faci nişte calcule economice de valorificare a unor active te gândeşti la toate costurile. Noi nici nu câştigăm banii din vânzarea nocturnei, dar cheltuim bani să o demontăm. Este un proiect pe care l-am avut noi în comisia economică marţi, e vorba de 2.000.000 lei numai pentru demontarea nocturnei”, a declarat Eduard Berca.

Popescu: Berca nu a citit în întregime proiectul

Afirmaţiile consilierului local sunt însă contrazise de viceprimarul municipiului, Aurel Popescu. Vicele susţine că suma de 1.900.000 lei va fi folosită pentru demontarea tuturor componentelor stadionului. „Este vorba de o sumă de bani alocată pentru demontarea tuturor componentelor care pot fi valorificate şi nu numai. Mă refer aici la tribune, garduri, platforma unde sunt în prezent terenurile cu gazon sintetic, turnul de control, panouri şi tot ce înseamnă nocturna. Preţurile propuse sunt cele care vor intra în licitaţie, dar este posibil să se liciteze la un preţ mult mai mic. Probabil domnul Berca nu a citit în întregime proiectul”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Cert este că primăria a contractat deja firma SC Consulting Company SRL pentru  a evalua fiecare componentă, iar valoarea totală estimată se ridică la 3,7 milioane lei. Este însă puţin probabil să ofere cineva atâţia bani, mai ales că sunt puţini potenţiali cumpărători. Conducerea de la CSM Rm Vâlcea s-a arătat până acum interesată de nocturna de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: