„Sunt de departe susţinătorul teoriei Darwiniste”

Cezar, un elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu este născut în aceeaşi zi cu Isaac Newton, lucru ce a pus amprenta pe pasiunile viitoare ale acestuia. La doar 18 ani, natura şi ştiinţa sunt principalele preocupări ale tânărului. Participă cu mare interes la orele de biologie şi este ferm convins că omul este rezultatul unei îndelungi evolutii.

Cezar Octavian Moroşanu iubeşte natura de când se ştie însă importanţa acesteia pentru om a realizat-o mult mai târziu şi mult mai profund decât oricare dintre noi. Se declară fascinat de tot ce înseamnă viaţă şi studiază mai ales evoluţia speciilor. A citit aproape toate cărţile de cercetare, cărţi care i-au semănat îndoiala în suflet şi care l-au ambiţionat să descopere adevărata origine a omului. „Nu am fost în întregime satisfăcut de teoria divină cu privire la originea omului şi atunci l-am descoperit pe Darwin şi citindu-l mi-am dat seama că are mai multă logică de aia spun că sunt de departe susţinătorul teoriei Darwiniste”, a mărturisit Cezar Octavian Moroşanu.

Evoluţia speciilor aproape că nu mai este un mister pentru tânărul care a citit încă din copilărie întreaga colecţie a Arborelui Lumii şi care a continuat cu cărţi ale renumiţilor cercetătorilor cum sunt Originea Speciilor sau romane de conspiraţie precum Codul lui Da Vinci. „Din curiozitate am început cu Jules Verne, articole din Arborele Lumii şi am continuat cu romane de conspiraţie care m-au făcut să devin sceptic şi să nu mă încred în totalitate în teoria divină. Cărţile m-au făcut să am propria teorie despre originile lumii, să fiu obiectiv”, a declarat Octavian. Încă de la vârsta de 12-13 anişori îşi dorea să devină panteontolog, visul de acum fiind acela de a ajunge medic chirurg pentru a putea exploata şi natura umană. Printre cercetătorii care l-au marcat se numără Sir David Attenborough, un renumit cercetător britanic de la care a citit despre dezvoltarea şi multiplicarea speciilor. „Ştiinţa este surprinzătoare, pe mine unul mă fascinează, am chiar un blog personal specializat pe natură, evoluţia şi protejarea ei. Particip cu interes la olimpiadele de bilogie, la concursuri sau proiecte şcolare şi vreau să urmez mai departe medicina la Cluj”, a precizat Octavian.

Scrie un roman despre conspiraţie

Ştiinţa l-a fascinat atât de tare încât teoria divină nu are nicio valoare pentru Octavian. Nu se consideră nici ateu dar nici creştin, el crede în Dumnezeul Lui şi nu al nostru din icoane iar Dumnezeul Lui este Natura. „Părinţii au fost cei care m-au întrebat întodeauna dacă sunt ateu, nu sunt ateu dar nici creştin, Dumnezeul Meu se află în toate elementele Naturii”, a mărturisit Octavian. În prezent, Octavian Moroşanu scrie un roman de conspiraţie în care se regăseşte propria teorie şi pe care, zice el, îl va publica într-o bună zi. „Am terminat deja 50 de capitole şi este un roman ce se axează pe o teorie potrivit căreia Biserica ar fi muşamalizat un mic amănunt din procesul crucificării. Romanul poartă numele „Ordinul lui Longenius”, a mai adăugat tânărul.    

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: