Suplinitorii speră la o „notă de trecere”

Examenul organizat ieri pentru un post de suplinitor în învăţământul din Gorj este unul formal. Cei care se vor a fi dascăli nu au pretenţii la note mari ci măcar la o notă de cinci care să le dea posibilitatea ca din toamnă să meargă în faţa elevilor să le predea. Mai mult decât atât, prioritate au candidaţii care au participat la examenul de titularizare din iulie şi care au obţinut minim nota cinci. În felul acesta o notă de cinci la examenul de titularizare cântăreşte mai mult decât o notă de 10 la examenul de suplinire.

La examenul de suplinire de ieri s-au înscris peste 240 de candidaţi. Conducerea Inspectoratului Şcolar spera ca la acest examen prezenţa să fie una mai bună decât la titularizare, însă nu a fost aşa. Aproximativ 100 de candidaţi nu au venit sau au renunţat imediat după ce au văzut subiectele. Examenul de ieri este unul formal, pentru că nota obţinută de candidaţi, fie ea şi maximă nu-i ajută prea mult pe cei care vor să ajungă la catedră pentru că au prioritate cei care au participat la titularizare şi au obţinut minim cinci. „Nu au fost înregistrare evenimente neplăcute la examenul de suplinire, care să perturbe bunul mers al lucrurilor. Sperăm să avem rezultate bune, cu toate că notele nu vor ajuta foarte mult, în sensul că o notă de 5 de la titularizarea din 13 iulie, bate un 10 de la suplinirea din 4 august. Deci principalul criteriu de recrutare pentru anul şcolar viitor va fi nota din 13 iulie, fie ea şi de cinci”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct IPJ Gorj

SUBIECTE

Nici candidaţii nu s-au stresat să obţină o notă pentru că ştiu că nu-i ajută cu absolut nimic. „Subiectele au fost foarte grele. La fel ca la titularizare. Nu ştiu dacă sunt posturi, dar dacă sunt sper să ocup şi eu unul. Nu ştiu ce notă voi lua dar sper să mie de trecere”, spune un candidat.

REZULTATE

La acest examen nu au fost înregistrare evenimente neplăcute. Primele rezultatele se vor afişa pe data de 8 august, după care se vor depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 11 august.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: