Suporteri amendaţi pentru că l-au înjurat pe Mititelu la Motru!

Meciul amical pe care Universitatea Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, nu a primăriţei Lia Olguţa Vasilescu, l-a susţinut vineri seara la Motru în compania Minerului din localitate s-a terminat pentru mai mulţi suporteri veniţi din Bănie cu un drum la secţia de jandarmi din oraş.

Indivizii, vreo 11 la număr, cât o echipă de fotbal, au fost extrem de vocali şi l-au înjurat permanent pe finanţatorul echipei, Adrian Mititelu, cerând plecarea acestuia de la club. Înjurăturile au depăşit orice limită în cea de-a doua repriză a partidei, când lozincile scandate sunt de nereprodus nici în ziar nici la televizor, în acel moment intervenind jandarmii.

Intervenţia forţelor de ordine a fost destul de anemică la început, mai ales că echipajul venit la faţa locului era format din trei bărbaţi şi o domnişoară extrem de plăpândă, pe care huliganii ar fi putut să o pună foarte uşor la pământ, dacă ar fi dorit asta. Jandarmeriţa s-a ales cu nişte vorbe de ocară, dar în cele din urmă, împreună cu colegii săi, a reuşit să-i evacueze pe contestatarii lui Mititelu de pe teren. Unul dintre ei a încercat să se ascundă printre ceilalţi suporteri şi a fost luat cu forţa de către echipajul Jandarmeriei şi dus la secţie. Instituţia a comunicat ulterior că din cei 11 recalcitranţi doi au primit avertisment scris, iar ceilalţi au fost amendaţi cu câte 150 de lei fiecare.

Cel înjurat, respectiv, Adrian Mititelu, obişnuit să fie însoţit de gaşca respectivă peste tot pe unde merge, ne-a precizat că indivizii respectivi nici nu există pentru el, indiferent ce ar spune sau ar face. „Eu nu am auzit nimic! Aţi văzut dumneavoastră pe cineva pe aici spunând aşa ceva?”, a spus Mititelu, în condiţiile în care a înjurăturile la adresa sa au fost rostite la câţiva metri distanţă de el. Patronul Universităţii a încercat să aplaneze şi să privească detaşat şi un incident ce a avut loc pe teren la scorul de 1-0 pentru gazde. Mai mulţi jucători de la ambele echipe s-au îmbrâncit la un moment dat, iar pe teren a intrat inclusiv antrenorul Nicolo Napoli, în încercarea de a aplana scandalul. Mititelu a spus că nu a fost nimic senzaţional în incidentul respectiv. „Am înţeles că au fost colegi cu toţii, pentru că mulţi dintre cei care joacă la Motru acum provin de la Universitatea. Nu a fost nimic deosebit, au avut o mică neînţelegere şi nimic mai mult”, a mai spus Mititelu.

La finalul jocului, după ce Craiova a egalat şi scorul s-a terminat echitabil la cum s-a desfăşurat partida, Adrian Mititelu a fost înconjurat de cei care se recomandau a fi „adevăraţii” suporteri ai Universităţii. Cu toţii au făcut poze şi s-au gândit la vremurile frumoase de demult ale unei echipe iubite nu doar în Oltenia, ci şi în ţară. Cu toţii speră acum la o revenire a Universităţii în prima ligă, mai ales dacă actualul campionat va fi transformat în unul cu 20 de echipe. „Noi am fi cei mai îndreptăţiţi şi Rapidul să fim invitaţi să jucăm în Liga I dacă se produce această schimbare”, a mai declarat Mititelu, care recunoaşte însă că are echipa pregătită doar de o evoluţie în eşalonul secund, cam cum era Pandurii cu ani în urmă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: