Pandurii, salt în fotoliul de lider !

Pandurii au fost mai tari şi decât Oţelul lui Badea şi s-au impus cu 2-1 după un gol norocos al lui Eric din minutele de prelungire. Victoria instalează Pandurii pe primul loc în Liga 1 şi dă moral oamenilor lui Pustai înaintea returului de joi de la Tel Aviv.

 Pandurii – Oţelul Galaţi 2-1 (0-1), Stadion „Municipal” Tg-Jiu, spectatori: 3.000

Au marcat: Paraskevas (min. 47), Eric (90+2’) / Astafei (20’)

Pandurii: Lazar - Pleaşcă, Mamele, Paraskevas (Erico, 63’), Bohale - Anton, Cristea (Eric, 62’) - Buleică, Nistor, Nicoară – Lemnaru (Matulevicius, 63’). Antrenor: Cristi Pustai

Oţelul: Brăneţ - Joao Felipe, Sârghi, S. Costin, D. Popescu - Filip, Giurgiu - Iorga, Neagu (Milea, 75’), Marquinhos (Băjenaru, 89’) - Astafei (Paraschiv, 77’). Antrenor: Ionuţ Badea

Cartonaşe galbene: Nistor (min. 36), Pleaşcă (58’), Nicoară (66’), Anton (84’) / D. Popescu (4’), Marquinhos (66’), Giurgiu (90+1’)

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Petru Gaspar şi Adrian Popescu (asistenţi)

 Cu gândul la returul de joi de la Tel Aviv, Pandurii au avut mari emoţii cu Oţelul. Salvarea a venit de la Eric care a marcat primul său pentru Pandurii în minutele de prelungire.

 Astafei le-a turnat oţel

 La îndemnul şefului Condescu, Pustai a pus meciul de la Tel Aviv pe primul plan şi a trimis în teren cu Oţelul mai mulţi jucători obişnuiţi cu banca de rezerve în acest start de sezon. Asta trebuia să-i motiveze pe Lemnaru, Cristea sau Bohale, dar efectul a fost invers. Titularii de conjunctură au fost departe de nivelul celor obişnuiţi iar Pandurii a suferit. În prima repriză chiar groaznic. Doar o foarfecă spectaculoasă a lui Lemnaru anulată pentru fault în atac şi o centrare în faţa porţii a lui Pleaşcă fără destinatar au adus ceva emoţie în careul gălăţenilor. Plus cursele infinite ale lui Nicoară în banda stângă ce au adus aminte de jocul chinuit al pandurilor din sfârşitul returului ediţiei precedente. În rest Nistor părea mai preocupat să se certe cu arbitrul, Buleică măcina în gol, Cristea nu avea pedigree-ul lui Breeveld iar Lemnaru părea din cu totul alt film. Fostul antrenor al gorjenilor, Badea a simţit că e o pâine de mâncat şi le-a cerut elevilor săi să atace fără milă. După ce l-a chinuit serios pe Bohale sau Parakevas, Astafei a scăpat din marcajul inexistent al celor doi şi profitând şi de faptul că Lazar a rămas ţintuit pe linia porţii şi a deschis simplu scorul. Pandurii s-au chinuit degeaba să revină până la pauză.

 Eric a salvat ziua

 Imediat după pauză însă, gorjenii au revenit în joc prin reuşita căpitanului Paraskevas care a reuşit să reia în plasă după o centrare a lui Cristea şi o fază confuză în careul gălăţenilor. Pustai nu s-a grăbit cu schimbările, dar le-a făcut pe toate odată! În decurs de numai două minute au intrat pe teren Matulevicius, Eric şi Erico. Primii doi ca arme „secrete”, ultimul pentru a-l odihni pe Paraskevas care acuza şi dureri la umăr. Brazilianul Eric a animat imediat meciul. A prins un vole de senzaţie şi numai intervenţia lui Brăneţ a împiedicat un gol care cu siguranţă ar fi ajuns şi la CNN. Acelaşi brazilian numit „grăsuţ” de unii spectatori a înşirat doi fundaşi gălăţeni, dar şutul său a fost deviat în corner. Nistor a ratat şi el de puţin ţinta iar Lazar şi-a mai spălat din păcate cu o intervenţie excelentă cu piciorul la şutul lui Marquinhos. Pandurii au continuat să preseze până la final şi recompensa a venit de la Eric. Mijlocaşul a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, Matulevicius a trecut puţin pe lângă minge iar aceasta l-a păcălit pe Brăneţ şi s-a dus în poartă. Un gol norocos, dar pe deplin meritat de brazilian după cele 30 de minute magice. Eric a dansat de data aceasta singur după primul său gol de la transferul de la Mediaş. Culmea, la fel ca anul trecut, Pandurii se impune la Tg-Jiu în faţa Oţelului cu un gol marcat în prelungiri. Atunci a fost 3-2 după golurile de senzaţie ale francezului Karim Boutadjine.

 Odihniţi pentru returul cu Hapoel

Pustai s-a gândit la returul de joi de la Tel Aviv şi a odihnit câţiva titulari. Astfel Eric şi Matulevicius au intrat doar la nevoie în ultima jumătate de oră, la fel ca şi Erico. Lazar şi-a reluat locul de titular din campionat în detrimentul lui Stanca în timp ce Mingote a privit meciul din tribună. Unguruşan, Momcilovic şi Breeveld n-au fost nici ei pe foaie iar în locul lor în primul 11 au apărut Pleaşcă, Sipo Bohale şi Cristea. Dintre titularii de bază doar Anton, Nicoară şi Nistor au jucat 90 de minute contra Oţelului. Nicoară a reuşit să bifeze un meci întreg în ciuda faptului că joi la Cluj fusese scos de Pustai încă din minutul 35 la revenirea după o accidentare. Singurul jucător de rezervă demn de remarcat după acest meci ar fi Mamele. Fundaşul a jucat excelent mai ales în ultimele 30 de minute după ce a preluat banderola de căpitan în urma schimbării lui Paraskevas.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: