Suporterii clujeni şi timişoreni n-au voie să se întâlnească

Finala Cupei României Timișoreana care se va desfășura pe data de13 iunie la Târgu Jiu între CFR Cluj și FC Timișoara dă bătăi de cap organizatorilor locali. Aceştia trebuie să găsească soluţii pentru ca suporterii celor două echipe finaliste să nu se întâlnească în drumul spre stadion. Implicat deja în organizare ca proprietar al bazei sportive, primarul Florin Cârciumaru a vizitat ieri din nou Complexul Sportiv Municipal pentru a vedea cum decurg lucrările de modernizare la stadion, lucrări demarate deja de două săptămâni. Încă de atunci s-au stabilit problemele care trebuie rezolvate acum fiind încă în studiu separarea accesului suporterilor celor două finaliste care vor veni în număr mare la stadion. 
FRF a repartizat un număr mare de bilete pentru suporterii celor două echipe care îşi vor disputa pe13 iunie Cupa României. Organizatorii întrecerii au solicitat ca cele două grupuri masive de suporteri, peste 2000 de ambele părţi, să nu se întâlnească pe drumul spre stadion, ieri fiind căutate soluțiile pentru separarea intrărilor suporterilor. 
Astfel, suporterii celor de la CFR Cluj vor merge pe Insula de pe Jiu unde va fi amenajată parcarea autocarelor după care vor veni spre stadion prin Parcul Central, urmând să intre la Peluza de la Poliţie şi sectorul apropiat peluzei din Tribuna I. În prezent se mai caută soluţii pentru parcarea autocarelor suporterilor echipei Poli Timişoara, care este posibil să fie staţionate în faţa Primăriei. Aceştia au repartizate locurile de la Peluza de la Sala Sporturilor şi de la Tribuna I apropiată acesteia, restul locurilor de la Tribuna 0 şi II fiind repartizate gorjenilor şi celorlalţi suporteri care vor să urmărească la faţa locului acest joc.
Primarul Florin Cârciumaru a declarat ieri că nu ia organizarea finalei ca un test pentru că s-au mai organizat aici şi alte meciuri tensionate, apreciind că organizarea acestui meci aduce un plus de imagine oraşului: „Este de datoria autorităților locale să se implice foarte mult în organizarea finalei Cupei României pentru că este vorba de orașul nostru, de imaginea sa şi de prestigiul clubului din Târgu Jiu. Nu cred că va fi un examen pentru noi, pentru că am trecut prin mai multe meciuri organizate pe mai multe discipline, meciuri mai tensionate, meciuri mai grele decât o finală de Cupă a României. Pentru că nu este implicată echipa gazdă în acest caz, lucrurile se privesc altfel din punct de vedere organizatoric.” 
Organizatorii locali au mai primit sarcina de a reface la înălţimea iniţială gardurile de protecţie din faţa celor două galerii. Gardurile fuseseră tăiate la înălţimea de un metru la promovarea echipeilocale în prima ligă, de atunci nefiind consemnat nici un incident în care să fie implicaţi suporteri care să fi sărit gardul împrejmuitor al terenului. Pentru că s-au confruntat însă cu situaţii de acest gen pe alte terenuri, organizatorii cupei au solicitat refacerea gardului.


Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: