Supravegheaţi de Stângă... prin telefon

Handbaliştii de la Energia Pandurii au continuat şi în weekend pregătirea de iarnă în staţiunea montană Rânca, acolo unde gorjenii au urcat încă de joi. Dacă în primele zile de cantonament handbaliştii au alergat nestingheriţi pe pârtiile din staţiune, ieri şi sâmbătă acest lucru nu a mai fost posibil pentru că staţiunea s-a umplut de turişti.

În aceste condiţii un platou din apropierea Hotelului Mina, situat la trei kilometri le-a servit sâmbătă drept teren de antrenament jucătorilor de la Energia care ieri, fiind weekend, au fost „recompensaţi ”cu o urcare pe vârful Păpuşa, undeva la şapte kilometri de hotel iar după-amiază au primit liber de la antrenamente pentru o binemeritată şedinţă de refacere la saună şi jacuzzi.

La Rânca Energia a deplasat un lot foarte subţire, doar 13 jucători pregătindu-se în aceste zile acolo sub comanda secundului Mircea Bedivan.  Este vorba de portarii Florin Dragomir şi Adrian Rădulescu, şi jucătorii Darius Apolzan, Andrei Enache, Gabriel Florea, Paul Giotoiu, Julien Humberto, Zvonimir Kapular, Ante Kukrika, Andrei Păiuş, Marian Filip, Vali Popescu şi Mădălin Truică. Din lotul actual sunt doar două absenţe, cea a lui Bogdan Criciotoiu motivată de prezenţa sa la echipa naţională şi cea a lui Ionuţ Mazilu, care nu este complet refăcut după operaţia de hernie de disc. Singura noutate din lot este revenirea la Energia a lui Marian Filip, jucător care a plecat de la Târgu Jiu mai întâi la Dinamo şi apoi la UCM Reşiţa

Turiştii le-au încurcat planurile de weekend

Plecaţi de joi la Rânca, jucătorii de la Energia mai de suportat zăpada şi în unele zile chiar şi gerul de la munte până joi când vor coboară pentru a relua pregătirea specifică. Programul impus de antrenorul Vasile Stângă la plecarea în Spania şi supravegheat îndeaproape de secundul său Mircea Bedivan, nu este unul foarte solicitant antrenamentele nefiind foarte lungi dar intense şi axate doar pe pregătire fizică. „Au făcut doar pregătire fizică în aceste zile, de regulă la pârtie au făcut urcare în alergare. Fiind weekend acum şi pentru că nu putem merge la pârtie, pentru că e plin de turişti, am stabilit un alt program. Oamenii de acolo ne-au rugat să nu mergem acolo pentru că vin turiştii şi îi încurcăm. Sâmbătă am făcut nişte speciale mai în vale, la trei kilometri de hotel, am mers până acolo în alergare uşoară şi acolo am făcut alergare în zăpadă deşi este destul de mare pentru că pe acolo nu s-a intrat cu utilaje şi la întoarcere tot alergare dar puţin mai voiniceşte”, a explicat antrenorul Bedivan programul din acest weekend al echipei sale. Ieri însă handbaliştii au avut în program mai lejer incluzând urcare până pe vârful Păpuşa acolo unde numărul turiştilor este mai redus nefiind pârtii de schi iar după-amiază aceştia au avut un program de refacere la hotel, cu saună, salină şi bazin.

Lotul este redus numeric

Rânca oferă condiţii bune de pregătire montană cât timp nu ninge şi nu viscoleşte iar handbaliştii au avut noroc până acum şi de zile însorite la munte. Antrenorul Bedivan este foarte mulţumit de condiţiile de pregătire dar şi de cele de cazare şi refacere: „Avem condiţii excelente aici de pregătire dar şi de cazare şi masă. Avem la hotel şi condiţii de refacere, saună şi bazin, avem şi o salină unde au intrat băieţii şi ne putem pregăti în cele mai bune condiţii.” Totuşi tehnicianul are şi motive de nemulţumire dar acestea nu sunt legate de cantonament: „Singura problemă care o avem e că suntem cam puţini, doar 13, pentru că Mazilu nu poate face pregătirea şi a rămas la Târgu Jiu iar Criciotoiu a plecat la lotul naţional de tineret. Mai era Vukas care nu mai revine şi aşa că am rămas doar cu 13 şi asta e cea mai mare problemă pentru noi”.

Stângă se interesează zilnic de pregătire

Antrenorul Mircea Bedivan comunică permanent cu tehnicianul principal al Energiei, Vasile Stângă, aflat acum cu naţionala în Spania. "Discut cu Vasile Stângă zilnic şi ştie tot ce facem aici şi tot programul echipei. Dimineaţa avem o înviorare uşoară, după care urmează un antrenament cu o alergare uşoară. Nu facem sprinturi pentru că riscăm accidentări ci mergem într-un tempo normal, la fel ca cel de anul trecut, când s-a văzut că pregătirea a fost făcută aşa cum trebuie”, a precizat antrenorul secund care merge pe ideea de continuitate, stagiul de pregătire urmând acelaşi program din iarna trecută: „E un stagiu de pregătire identic cu cel din iarna trecută. Am schimbat doar  traseul de alergare pentru că vreau în permanenţă să-i am sub observare pe băieţi. Ştiu că este o perioadă mai grea, însă este foarte importantă pe parcursul campionatului”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: