Surprins de poliţişti în timp ce căra, într-o geantă de curier, o mumie de peste 600 de ani

Un bărbat din Peru este cercetat după ce poliţiştii l-au prins în timp ce căra, într-o geantă izotermă, un om mumificat, cu o vechime cuprinsă între 600 şi 800 de ani.

 

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a declarat că mumia, care se afla în geanta folosită cândva pentru a livra mâncare la domiciliul oamenilor, se numeşte Juanita şi este „prietena spirituală”.

Julio Cesar Bermejo, acuzatul, susţine că tatăl său a adus mumia acasă în urmă cu aproape 30 de ani. El a negat că încerca să vândă mumia şi a spus că o purta cu el pentru că „prietenii mei voiau să o vadă”.

Potrivit Ministerului Culturii, relicva prehispanică era un „individ adult de sex masculin mumificat, probabil din zona estică a oraşului Puno”, o regiune din Anzii peruani situată la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Lima, transmite G4Media.

De asemenea, un specialist din cadrul ministerului a declarat că: „Nu este o Juanita, ci un Juan”. Mumia era a unui bărbat în vârstă de cel puţin 45 de ani. Corpul era înfăşurat în bandaje în poziţie fetală.

Poliţia a găsit rămăşiţele în geanta lui Bermejo sâmbătă, în timp ce patrula într-un parc din oraşul Puno, unde acesta îşi petrecea timpul cu prietenii.

Vizualizări: 1,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: