Surupăceanu îl ajută pe Işfan să revină pe funcţie

Ion Işfan, fostul inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, vrea cu orice preţ să revină pe funcţie, după ce în luna octombrie a anului 2009 a pierdut acest post. A apelat chiar şi la deputatul de Gorj Mugurel Surupaceanu pentru a face ceva în acest sens, care la rândul său a intervenit la Ministerul Educaţiei. 

Deputatul de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a făcut o interpelare ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, prin care cere un răspuns în care să i se dea explicaţii  în ceea ce priveşte nepunerea pe funcţia de inspector adjunct a lui Ion Işfan, motivând prin faptul că fostul inspector adjunct şi-a câştigat acest drept în justiţie, după ce a făcut contestaţie la decizia Ministerului Educaţiei de demitere a lui, Curtea de Apel Craiova emiţând o hotărâre definitivă şi irevocabilă în favoarea lui.

Interpelarea a fost înregistrată în data de 27 aprilie. „Noi am fost sesizaţi recent de către domnul Ion Işfan cu privire la eliberarea abuzivă a acestuia din funcţia de inspector şcolar adjunct ca urmarea a ordinului Ministerului Educaţiei. A obţinut o sentinţă irevocabilă prin care se dispunea anularea ordinului, cei de la minister fiind obligaţi să-l repună în funcţie. Eu ca deputat, constatând că e vorba de un abuz, am solicitat ministrului să ia act de acest fapt şi să facă demersurile necesare pentru ca Ion Işfan să fie repus în funcţie”, a declarat Mugurel Surupăceanu, deputat de Gorj.

Ion Işfan, care în prezent este profesor de matematică, este de părere că nici măcar interpelarea făcută de către Mugurel Surupăceanu nu îl va ajuta pentru a reveni pe postul de inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „ L-am rugat pe domnul deputat să-l interpeleze pe ministru în legătură cu nerespectarea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile. Dar nu cred că o să se întâmple nimic, pentru că trăim în România.”, a spus Ion Işfan. 

Ministrul Educaţiei urmează să dea un răspuns la întrebarea deputatului, având la dispoziţie 30 de zile de la înregistrarea acestei interpelării.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: