Suspect de terorism, prins în Argeş. Ce atac plănuia „Ibrahim” (VIDEO)

Un bărbat suspectat de fapte de terorism a fost prins în Argeș, în urma unor percheziții efectuate în această dimineață. Cătălin Ionuț Bălan, zis „Ibrahim”, este adept al grupării ISIS, iar în urmă cu doi ani a spionat un obiectiv militar din România, unde ar fi vrut să pregătească un atentat.

Potrivit anchetatorilor, argeșeanul de 39 de ani s-ar fi convertit la islamism în 2015, în Franța, unde a fost închis pentru mai multe furturi. El ar susţine gruparea teroristă care a organizat atentatele de la Paris din 2015.

Cătălin Ionuţ Bălan se afla într-o „etapă avansată” de autoradicalizare, a anunţat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. „Concret, cetățeanul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH. (…) Cetățeanul a desfășurat, în mod conspirat, acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază”, potrivit SRI.

Bărbatul ar fi vrut să arunce în aer baza „Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: