Sute de angajări în sistemul sanitar din Gorj

Ministerul Sănătăţii a publicat ieri lista posturilor vacante în sistemul sanitar, posturi pentru care pot opta cadrele medicale rămase fără un loc de muncă. În Gorj, cadrele medicale ce îşi desfăşurau activitatea la spitalul din Sadu pot opta pentru unul din cele 31 de locuri vacante la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu. Redistribuirea propriu-zisă va începe, potrivit Ministerului Sănătăţii, cu 1 aprilie, deşi surse neoficiale din sistemul sanitar gorjean spun că locurile de la Târgu Jiu au fost deja repartizate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, personalul medical din unităţile sanitare propuse spre reprofilare au la dispoziţie, începând de ieri, posturi vacante pentru care pot opta spre redistribuire. La Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu sunt la ora actuală 31 de posturi vacante pentru care pot opta cadrele medicale din Sadu. „Ministerul ne-a solicitat o listă cu toate posturile libere la nivelul spitalului care ar putea fi ocupate în perioada următoare. Avem nevoie printre altele de un medic ginecolog, trei asistenţi medicali la secţia de neonatologie, un post de medic chirurg, chirurgie generală în policlinică, unu la chirurgie plastică, doi la medicină de urgenţă, doi la radiologie. Nu ştiu exact care este modalitatea de repartiţie”, a declarat Constantin Pălivan, purtător de cuvânt la Spitalul din Târgu Jiu. Surse neoficiale din sistemul sanitar din Gorj susţin că posturile de la spitalul din Târgu Jiu au fost deja repartizate după bunul plac şi că pe postul de medic ginecolog din cadrul Spitalului Târgu Jiu va veni, cel mai probabil directorul de la Sadu, Damian Diţescu. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonul potrivit căruia ar veni ca medic ginecolog la Târgu Jiu.

Aceleaşi surse susţin că alte două asistente medicale de la Pediatrie din Sadu au fost deja repartizate la Târgu Jiu. Repartizarea dinainte de termen a fost negată de managerul spitalului din Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă.

De altfel, personalul medical ce urmează să rămână fără un loc de muncă în urma închiderii spitalului din Sadu mai pot opta şi pentru alte posturi vacante la celelalte spitale din judeţ. Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la spitalul din Motru sunt vacante trei posturi, la Rovinari sunt nouă posturi, la Cărbuneşti sunt 13 posturi, la Novaci sunt cinci posturi, la Turceni patru posturi în timp ce la Dobriţa sunt nouă posturi iar la Serviciul de Ambulanţă Gorj tot nouă posturi.

Pe lângă posturile de medici mai sunt altele de asistenţi, infirmiere, şoferi, îngrijitoare, etc. Întreaga listă poate fi găsită pe www.ms.ro.

POSTURI

La nivelul judeţului însă, este nevoie de cinci farmacişti, 11 biologi, chimişti, fizicieni şi biochimişti, zece sociologi, logopezi, kinetoterapeuţi şi asistenţi sociali, 215 locuri vacante de personal mediu sanitar, 110 locuri vacante de personal medical auxiliar, 59 de infirmiere şi şase şoferi autosanitari.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: