Sute de candidaţi şi-au încercat şansa la titularizare

Circa 550 de cadre didactice au susţinut ieri proba scrisă a examenului de titularizare. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a scos la concurs pentru această vară aproximativ 300 de norme şi fracţiuni de norme, dintre care doar 26 de posturi sunt titularizabile. Cea mai mare concurenţă a fost pentru cele şase posturi de educatoare pentru care au optat 63 de candidate.

Aproximativ 100 de cadre didactice şi absolvenţi au absentat de la examenul de titularizare deşi dosarele le-au fost validate. Concursul s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, fiind monitorizat de camere video şi audio. „Pentru examenul de titularizare s-au înscris 641 de candidaţi. Dintre aceştia au susţinut proba scrisă un număr de 546 de candidaţi, 95 fiind absenţi. Examenul s-a desfăşurat fără incidente”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru: Limba Română - 69 de candidaţi; Matematică - 42 de candidaţi; Limba Franceză - 20 de candidaţi; Limba Engleză-44 de candidaţi; Biologie - 16 candidaţi; Geografie - 21 candidaţi; Chimie 8 candidaţi; Cultură Civică - 11 candidaţi; Educaţie Fizică - 86 de candidaţi; Fizică-13 candidaţi; Informatică-25 de candidaţi; Istorie - 24 de candidaţi etc.

În ciuda numărului mare de candidaţi, posturile titularizabile puse la bătaie de ISJ Gorj  sunt foarte puţine. „Pentru examenul din această vară am scos 26 de catedre titularizabile, 97 de catedre complete, dar netitularizabile şi 159 de catedre incomplete. Rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate pe data de 25 iulie. Contestaţiile se vor depune pe 25 şi 26 iulie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe data de 30 iulie”, a mai precizat Ion Işfan.

REPARTIŢIE

Prima etapă de repartizare, în şedinţă publică, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7.00 are loc în data de 31 iulie, repartizarea fiind făcută în ordinea descrescătoare a mediilor. A doua repartizare va avea loc pe data de 1 august.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: