Sute de contestații la Bac

Aproximativ 350 de elevi gorjeni au contestat notele obţinute la probele scrise de la bacalaureat. Duminică seara, la aproape toate centrele de examen din judeţ au fost depuse contestaţii. Majoritatea absolvenţilor cereau reevaluarea lucrărilor cu note cuprinse între 3.00 şi 4.50. Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat la limba română şi la matematică.

Vasile Antonie, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, ne-a declarat: „La nivelul judeţului s-au înregistrat 346 de contestaţii, dintre care 186 pentru proba scrisă de la limba şi literatura română, iar 105 pentru reevaluarea lucrărilor de la matematică. Restul sunt contestaţii la diverse probe de profil susţinute în cadrul examenului de bacalaureat”. Ieri, lucrările elevilor care au depus contestaţii au fost din nou sigilate, urmând a fi recorectate de alţi profesori decât cei care au acordat notele iniţiale. Reevaluarea lucrărilor se va face de această dată doar într-un singur centru de corectură, după cum a mai precizat inspectorul general adjunct al ISJ Gorj. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 9 iulie la centrele de examen la care candidaţii au susţinut bacalaureatul.

În Gorj, 1.659 de elevi au obţinut medii finale între 9.00 şi 9.99 la examenul de bacalaureat din judeţul Gorj. „Promovabilitatea a fost de 90,6%, bună. Au fost 15 medii finale de zece, toţi elevi la zi. Cele mai multe medii au fost cuprinse între 8.00 şi 8.99, un număr de 1.714 elevi obţinând aceste medii. Au lipsit 100 de elevi, iar cinci au fost eliminaţi“, a precizat Vasile Antonie.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: