Sute de figurine şi kilometri de ghirlande vor acoperi oraşul de sărbători

Municipiul Târgu Jiu se primeneşte pentru sărbătorile de iarnă. Pe data de 1 Decembrie, întregul oraş va fi luminat cu beculeţe colorate, ghirlande şi figurine. Potrivit lui Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu-Jiu, sunt şi noutăţi în acest an în ceea ce priveşte împodobirea oraşului. Astfel, celebrul brad, care a intrat şi într-un top al celor mai înalţi brazi, va fi anul acesta mai mare cu doi metri. Astfel că, bradul înalt de peste 20 de metri va fi amplasat de această dată în Piaţa Prefecturii. O altă noutate ar fi aceea că, în zona centrului dar şi pe alte străzi din oraş, pentru a schimba puţin înfăţişarea, vor fi amplasaţi circa o sută de brăduţi cu o înălţime de 4 metri, plini de plase de beculeţe colorate, formând adevărate tuneluri luminoase.

Mai mult decât atât, spre fericirea copiilor,  lângă pomul de Crăciun, va fi amplasată o sanie trasă de reni. Marius Ionescu a precizat că anul acesta vor fi montate 380 de ghirlande traversare, 937 de figurine şi 12 kilometri de ghirlandă luminoasă.

Ionescu a declarat că au fost cheltuite 300 de milioane de lei vechi pentru achiziţionarea de ghrilande, instalaţii şi figurine pentru alte zone ale oraşului, unde oamenii au solicitat împodobirea străzilor.

Firma care se ocupă de iluminarea oraşului a fost contractată pe zece ani şi, potrivit lui Marius Ionescu, îşi face foarte bine treaba. Directorul tehnic al primăriei a mai spus că unele dintre ornamente vor fi înlocuite, iar cele vechi vor ajunge să împodobească cartierele Ursaţi, Preajba, Polata şi Romaneşti.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: