Sute de gorjeni dau CEO în judecată, pentru plata uzufructului

Zeci de cetăţeni din Roşia de Amaradia au decis să ia calea instanţei dat fiind faptul că CE Oltenia nu a început negocierile pentru plata uzufructului terenurilor închiriate. Banii trebuiau să ajungă în posesia lor încă din primăvara acestui an şi, pentru că s-au săturat de promisiuni, oamenii sunt decişi să-şi ceară drepturile în instanţă.

Cetăţenii spun că nu mai au cu ce să-şi crească animalele de prin ogradă, dat fiind faptul că terenurile lor au fost închiriate pentru CE Oltenia şi nu au fost redate în circuit. Sătui de promisiuni în ceea ce priveşte începerea negocierilor, zeci de cetăţeni au decis să-şi caute dreptate în altă parte. Circa 200 de cetăţeni ai comunei Roşia de Amaradia n-au primit sumele pentru uzufructul terenurilor închiriate. „Am 15 cereri depuse prin care i-am rugat să trecem la negociere amiabilă privind uzufructul. Prima dată au zis că da, apoi s-au sucit că au primit o dispoziţie să se termine anul agricol în octombrie. Suntem vreo 220 de oameni care stăm, n-avem ce da la vite, la păsări, dacă ne-au afectat terenurile şi nu ni l-a mai fertilizat, nivelat, nu le-au redat în agricultură. Dacă îl reda în agricultură, nu mai solicitam acest uzufruct. Pe anumite terenuri nu am primit banii de câţiva ani. La Berbeşti ni s-a spus că nu va negocia anul ăsta, deoarece nu sunt bani şi negociază în 2014. Şi eu o să le spun la animale pe 2013 să nu mai mănânce nimic, până ne dau ei banii anul viitor. N-am serviciu, n-am nimic, din asta trăiam. Mi-am făcut nişte expertize extrajudiciare, am stabilit cu avocatul, le fac o notificare şi automat îi dau în judecată. De mine s-au mai aliat 50 de inşi care şi dânşii vor aşa. Ne-au pus într-o imposibilitate de a mai face ceva”, a spus Romică Teodor, din Stejaru.

Această problemă este cunoscută şi de autorităţile locale care nu de puţine ori au fost mediatori în această problemă între cetăţeni şi conducerea complexului. „Sunt convins de faptul că CEO nu are bani şi de aceea tot amână. Oamenii sunt nemulţumiţi, dar n-au ce face. I-ar bloca dar n-au pe cine, după ce au închis cariera de aici.  Cetăţenii spun că o să-i acţioneze în instanţă”, a declarat  Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Situaţia de la Roşia de Amaradia nu este singulară. Nici cetăţenii de la Fărcăşeşti şi Slivileşti nu au intrat în posesia sumelor rezultate în urma închirierii terenurilor. 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: