Sute de persoane au căzut pe gheaţă şi au ajuns la urgenţe

Zăpada şi îngheţul nu dau bătăi de cap numai pietonilor ci şi cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. În ultima perioadă, numărul celor care s-au ales cu traumatisme după ce au căzut pe gheaţă este din ce în ce mai mare. Medicii sunt nevoiţi, în această situaţie, să interneze numai cazurile grave.

De când iarna şi-a intrat în drepturi şi până în prezent, sute de gorjeni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu diferite traumatisme. Zăpada şi îngheţul au făcut numeroase victime din rândul pietonilor. Nu numai gorjenii care s-au ales cu traumatisme au de suferit ci şi medicii care fac faţă cu greu numărului de solicitări venite din partea gorjenilor. „ În ultima perioadă, tot mai mulţi gorjeni au venit la spital după ce au căzut pe gheaţă şi au suferit un traumatism fie la membrele inferioare sau la cele superioare, fie la coloană. Aşa se întâmplă de fiecare dată atunci când e zăpadă sau gheaţă afară”, susţine Ramona Oprea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Din cauza numărului mare de cazuri înregistrate, medicii s-au văzut nevoiţi să facă o selecţie a pacienţilor care rămân internaţi în Secţia de Ortopedie. Bolnavii în stare mai gravă au rămas în spital iar restul după ce au primit îngrijiri medicale, au plecat acasă. „Unii pacienţi, după ce au primit îngrijiri medicale, au rămas în spital pentru că starea lor a fost mai gravă însă cei care au suferit traumatisme mai simple au fost investigaţi şi după câteva ore au plecat acasă unde îşi urmează tratamentul şi vin la control periodic”, declară Ramona Oprea.

Până la sfârşitul sezonului rece, dacă va fi în continuare zăpadă şi îngheţ, medicii se aşteaptă să primească în continuare pacienţi cu traumatisme.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: