Sute de persoane sprijinite de municipalitate de sărbători

Spectacole unde invitaţi sunt persoanele cu o situaţie materială precară din municipiu, Revelionul Solidarităţii dedicat persoanelor fără adăpost, pachete şi ajutoare pentru cei săraci şi mai ales celebrul brăduţ oferit câtorva familii. Acestea sunt pe scurt activităţile derulate în perioada sărbătorilor de iarnă de municipalitate.

Direcţia Publică de Protecţie Socială, unitate subordonată primăriei municipiului Târgu Jiu organizează mai multe manifestări, beneficiarii fiind bătrânii şi persoanele cu venituri reduse.

Şirul evenimentelor va debuta cu un spectacol intitulat „Un Crăciun pentru fiecare“ ce va avea loc la Sala Sporturilor începând cu orele 17 pe 17 decembrie.  Participanţii vor fi pensionarii şi persoanele defavorizate. Invitaţii vor fi primiţi cu mere, covrigi, nuci, vin fiert urmând apoi un  program de muzică populară şi colinde susţinut de orchestra şi artiştii Şcolii Populare de Artă.

„Miracolul Crăciunului“ este a doua manifestare organizată cu prilejul sărbătorilor de iarnă şi constă într-o  expoziţie de icoane şi ornamente de Crăciun, primirea colindătorilor şi a lui Moş Crăciun. Participanţi vor fi bunicii şi nepoţi aflaţi în evidenţa primăriei. Întâlnirea va avea loc pe data de 18 decembrie la Clubul pensionarilor nr.4 din strada Olteniţei cu începere de la orele 18.

Ca întotdeauna, în preajma Crăciunului, primăria oferă ajutoare pentru cei aflaţi în baza de date a Direcţiei Publică de Protecţie Socială. Astfel că, persoanele de la cantina de ajutor social vor primi pachete suplimentare de hrană plus un meniu special. De asemenea, cei aflaţi într-o situaţie foarte grea vor primi alimente care să le ofere o masă îmbelşugată de Crăciun. 

„Un brăduţ în fiecare casă“ este un proiect foarte iubit mai ales de cei mici. Program este destinat unui număr de 25 de familii defavorizate cărora le vor fi oferite coşuri cu alimente de sărbători şi brăduţi împodobiţi.

„Revelionul Solidarităţii“ este petrecerea organizată în special pentru copii orfani şi persoane fără adăpost. Potrivit Teodorei Ciobanu, director Direcţia Publică de Protecţie Socială, sunt aşteptaţi să participe un număr de 300 de persoane.

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: