Sute de persoane vor să dezvolte afaceri în Gorj

Banii ce vor fi primiți de județul Gorj prin Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) „fac cu ochiul” afaceriștilor din județul Gorj și nu numai. Președintele Consiliului Județean a afirmat că, în urma unor chestionare, completate încă din anul 2021, a rezultat că aproape 300 de persoane ar dori să dezvolte afaceri, folosind acești bani.

Comisia Europeană a aprobat Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) prin care județului Gorj îi vor reveni nu mai puțin de 534 de milioane de euro, pentru dezvoltarea economică. Șefii județului dau asigurări că problema investitorilor este ca și rezolvată.

„Există posibilitatea să vină și mari investitori. O obligație au: accesarea fondurilor și derularea lor trebuie să fie pe raza județului Gorj. Orice entitate juridică comercială cu sediul în România poate să vină și să aplice, iar apoi să își desfășoare activitatea în județul nostru. Și există interes. De curiozitate, noi am inițiat la începutul anului 2021 un chestionar privitor la interesul față de acest acest fond de tranziție justă. Am avut surpriza să avem 273 de idei de afaceri, 273 de idei de proiecte și, desigur nu toate se încadrează, dar le avem centralizate și colegii mei mi-au spus că peste 180 de idei de afaceri depuse la sediul Consiliului Județean Gorj se încadrează și pot fi finanțate”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: