Sute de profesori se bat pe posturile pentru suplinire

Peste 400 de profesori se bat pe 38 de posturi titularizabile în judeţul Gorj. Candidaţii sunt foarte dezamăgiţi de posturile scoase la concurs şi nu înţeleg de ce trebuie să susţină examen de titularizare dacă nu au ce să ocupe. În acest an nu au fost scoase la concurs posturi titularizabile pentru limba şi literatura română, franceză, engleză, geografie, biologie, istorie, chimie, fizică.

Îngrămădeală mare la înscrierile pentru examenul de titularizare din 13 iulie. Dacă până acum absolvenţii de facultate se băteau pentru posturile titularizabile, care să le asigure un post pe viaţă în învăţământ, acum competiţia se va da pentru ocuparea unui post de suplinitor, cu o viabilitate de un an. La nivelul celor două centre de înscrieri, organizate la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” se înscriseseră aproape 1000 de candidaţi pentru etapele de detaşare şi titularizare în învăţământ. Chiar dacă nu sunt posturi, absolvenţii îşi încearcă norocul la suplinire. „Am susţinut şi anul trecut examen la limba şi literatura română, dar nu am obţinut notă peste 7.00, pentru a mă putea titulariza. Anul acesta nu există nici un post titularizabil la această materie, ci sunt doar două incomplete la Stoina şi Padeş. Suntem dezamăgiţi de această situaţie, dar trebuie să ne adaptăm”, spune Gabriela. Inspectorii şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că la toate materiile unde există candidaţi înscrişi se va susţine examenul, nu contează dacă există sau nu posturi titularizabile.

SUPRAVEGHERE VIDEO

La fel ca la examenul de bacalaureat, care va debuta azi cu proba scrisă de limba şi literatura română, examenul de titularizare ar putea fi supravegheat video. Monitorizarea dascălilor ar putea fi făcută cu aceleaşi camere de supraveghere de la bacalaureat, a explicat inspectorul şcolar Liliana Andriţoiu.

PLATĂ

Profesorii care vor evalua lucrările candidaţilor vor fi primi câte 5 lei pentru fiecare lucrare corectată, iar supraveghetorii vor fi remuneraţi cu 20 lei pe zi. Secretarul care va face parte din comisia pentru organizarea concursului va primi 75 lei, iar secretarii din comisia de contestaţii vor fi remuneraţi cu 100 lei.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: