Sute de şcoli cu uşile închise în timpul orelor

Peste 400 de unităţi de învăţământ din Gorj îşi vor închide uşile pe perioada desfăşurării orelor de curs, întrucât nu au pază şi nici nu sunt supravegheate video. Inspectorul general al ISJ Gorj spune că siguranţa în şcoli reprezintă o temă permanentă pentru directorii unităţilor şcolare.

Doar aproximativ 200 de unităţi de învăţământ, din totalul de 619, au asigurată paza şi sunt monitorizate video. Potrivit lui Daniel Feţeanu, adjunctul IPJ Gorj, un număr de 148 de şcoli sunt supravegheate cu camere video. „La nivelul judeţului Gorj, 148 de unităţi de învăţământ sunt supravegheate video, 32 de unităţi şcolare au pază specializată, 20 au pază proprie, iar 7 şcoli au pază mixtă. Pe perioada desfăşurării cursurilor elevii şi profesorii vor fi supravegheaţi de către patrule ale poliţiştilor şi jandarmilor”, a declarat Daniel Feţeanu.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj îi sigură pe părinţi de faptul că elevii vor fi în siguranţă în timpul cât se vor afla la şcoală. Asta pentru că uşile unităţilor de învăţământ vor fi închise în timpul orelor. „Siguranţa în şcoli reprezintă o temă permanentă pentru directorii unităţilor de învăţământ. Acolo unde nu avem paznic permanent, în timpul orelor se vor închide uşile. La unităţile respective va exista şi un elev de serviciu. Trebuie să le asigurăm copiilor condiţii de siguranţă în şcoli”, a precizat Ion Işfan.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: