Lăutarii Gorjului, aplaudaţi la festivalul de la Bolboşi

Festivalul Lăutarilor Gorjeni, organizat de Consiliul Județean, Primăria și Consiliul Local Bolboși, dar și Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj a ajuns la cea de-a 24-a ediție și coincide anul acesta cu Zilele Turismului Gorjean. Lăutari din mai multe localități din Gorj au participat la acest festival cu tradiție, iar cei mai buni au fost premiați. Sâmbătă va avea loc la Bolboși un alt eveniment important pentru comunitate. Este vorba de Drumul Crucii, eveniment religios.

Anul acesta, Festivalul Lăutarilor Gorjeni a ajuns la cea de-a 24 ediție și a coincis cu Zilele Turismului Gorjean. Sute de lăutari autentici din mai multe localități din Gorj au participat și de această dată la festival. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, iar cei mai buni lăutari au fost recompensați cu premii în bani. Așa cum era normal, de la acest festival nu au lipsit tarabele cu mici și bere, iar distracția și voia bună au fost la ele acasă. Acest festival este dovada că muzica lăutărească autentică nu a dispărut din Gorj. „Vin lăutari autentici din mai multe localități ale județului. Anul acesta avem participanți din Motru, Godinești, Tismana, Lelești, Târgu-Cărbunești, Bălești și, cum era normal, Bolboși. Organizatorii sunt Consiliul Județean, Consiliul Local și Primăria Bolboși și Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj. Concursul se va desfășura pe două secțiuni de rapsozi și soliști vocali, iar cei mai buni vor fi premiați. Premiul întâi e dat de Consiliul Județean, premiul doi de Primărie și Consiliul Local, premiul trei și mențiunea de către centru”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul Comunei Bolboși.

Drumul Crucii, sâmbătă, la Bolboşi

Și sâmbătă va avea loc în comuna Bolboși un eveniment religios foarte important pentru cetățeni. Este vorba de Drumul Crucii , eveniment organizat cu prilejul Zilei Crucii. „Sâmbătă, este pentru al treilea an consecutiv când se face Drumul Crucii. Se pleacă de la Biserica Monument Istoric Sfântul Gheorghe Bălăcești cu un sobor de preoți, cu 3-4 călăreți și sute de cetățeni pe un traseu de aproximativ patru kilometri și se traversează satul Bălăcești, o parte din satul Bolboasa, iar apoi se urcă pe dealul la Crucea Visului. Aici se face slujbă, parastase și o masă de post”, a mai precizat Gheorghe Bilea.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: