Sute de şomeri urmează cursuri de (re)calificare

Criza economică şi lipsa locurilor de muncă sporesc numărul gorjenilor care urmează cursurile de profesionalizare oferite de Biroul de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj. Prin organizarea acestor cursuri se urmăreşte asigurarea creşterii şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Aceste cursuri se desfăşoară în funcţie de cerinţele de pe piaţa de muncă şi de aptitudinile individuale ale persoanelor respective. De la începutul acestui an, în cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj se derulează un număr de 18 cursuri cu 395 de cursanţi, dintre care 228 sunt şomeri indemnizaţi şi 109 şomeri neindemnizaţi, 53 deţinuţi, iar 5 dintre cursanţi îşi plătesc cursul.  În decursul lunii martie se vor organiza cursuri în următoarele meserii: dulgher, tâmplar, parchetar - în Târgu Jiu; coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist – Târgu Jiu; ospătar, vânzător în alimentaţie - în Tg-Jiu şi Turceni; lucrător în comerţ la Motru şi Mătăsari; operator prelucrare date la Tg-Jiu şi Motru; cosmetician la Târgu Jiu; bucătar – Târgu Jiu; agent pază şi ordine – Târgu Jiu.

,,Mare parte dintre persoanele disponibilizate de la începutul anului 2009, au fost invitate şi s-au înscris deja la cursurile de formare profesională, drept urmare în viitor se vor derula alte cursuri de formare profesională în zeci de meserii şi calificări din domenii variate”, ne-a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt din cadrul ANOFM Gorj.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor ce urmează a fi disponibilizate la nivelul judeţului Gorj, acesta este în creştere cu toate că li s-a pus la dispoziţie, din partea agenţiilor de ocupare, servicii de preconcediere şi consiliere, precum şi cursuri de recalificare.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: