Sute de zboruri anulate în Europa

Două curse Tarom, cu destinația București – Londra și Londra – București, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara ce traversează nord-vestul Europei, au anunțat reprezentanții companiei de stat.

Companiile aeriene au anulat deja peste 200 de zboruri între Irlanda, Marea Britanie și Europa de vest în condițiile în care Ciara generează vânturi cu viteză de peste 100 km/h și fenomene periculoase zborului.

Tarom anunță că în funcție de evoluțiile meteo este posibil ca și alte curse ale companiei să sufere întârzieri sau să fie anulate.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe avertizase românii care se află sau vor să călătorească în Marea Britanie că este posibil ca traficul aerian să fie perturbat din cauza furtunii Ciara și să se înregistreze întârzieri sau anulări ale zborurilor de pe aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick și City.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul Marii Britanii va fi afectat de furtuna Ciara. Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 96 km/ oră în interiorul insulei și 128 km/oră în zonele de coastă”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

De asemenea, un cod galben de vânt a fost anunțat pentru Scoția, Irlanda de Nord, nordul Angliei și nordul Țării Galilor.

Aproximativ şaizeci de zboruri către şi dinspre Bruxelles au fost anulate duminică, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei.

Aceste anulări, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către şi dinspre Munchen şi Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum şi 38 de zboruri ale Brussels Airlines către şi dinspre Regatul Unit.

Alte anulări ar mai putea fi decise în timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca şi întârzieri, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: