Talău, noul director al Casei Judeţene de Pensii Gorj

Directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Gorj, Ioana Talău, a fost numită cu delegaţie şi director executiv al instituţiei. Delegarea ei pe funcţia de director executiv a început în data de 17 noiembrie şi va rămâne în această funcţie până la organizarea unui nou concurs. Casa Judeţeană de Pensii Gorj a rămas fără director după ce Rodica Ghimiş a ieşit la pensie după mai bine de 30 de ani de activitate.

Ioana Talău a preluat conducerea Casei Judeţene de Pensii Gorj după ce fosta directoare Rodica Ghimiş s-a pensionat. În urmă cu câteva zile, Ioana Talău a primit şi ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Pensii prin care este anunţată că preia cu delegare şi atribuţiile fostei directoare până la organizarea unui concurs. ”Am fost înştiinţată că voi îndeplini pe lângă atribuţiile postului pe care îl ocup, de director economic, şi atribuţiile directorului executiv până la ocuparea postului prin concurs. Ordinul este pentru delegare de atribuţii, nu este vorba de un interimat”, a spus Ioana Talău. Cert este că data concursului se stabileşte de către Agenţia Naţională a Funcţionarului Public la solicitarea Casei Naţionale de Pensii şi se susţine la sediul agenţiei. Întrebată dacă va candida pentru această funcţie, Ioana Talău a răspuns fără să stea pe gânduri. ”Voi candida pentru că majoritatea colegilor mei asta îşi doresc, vor ca eu să conduc această instituţie pentru că eu cunosc problemele instituţiei şi sunt mulţumiţi de modul în care manageriez instituţia. Cunosc activitatea Casei Judeţene de Pensii din toate punctele de vedere, cunosc oamenii şi problemele cu care se confruntă atât în plan profesional, cât şi personal. Eu sunt în instituţie din 2001, când am venit prin transfer de la ITM Gorj”, a spus Ioana Talău, directorul executiv al Casei de Pensii.

Prima schimbare din postura de director

Proaspăt instalată în funcţia de conducere, Ioana Talău a dispus deja primele măsuri în unitate. Întregul sediu al Casei Judeţene de Pensii a fost supus unui amplu proces de igienizare şi modernizare. În prezent se lucrează intens la biroul fostului director, birou ce va fi ocupat de Ioana Talău imediat ce va fi finalizat. ”Casa de Pensii ocupă 66% din clădire şi nu mai fusese zugrăvită de 20 de ani. Aici a fost o scară de bloc în care a funcţionat iniţial o grădiniţă. Pardoseala începuse practic să putrezească, iar mirosul devenise insuportabil. Noi am zugrăvit, am făcut reparaţiile curente, am rigipsat compartimentele şi am pus parchet. Într-o săptămână definitivăm, acum se lucrează la biroul directorului, şi mai avem de pus perdele”, a spus Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: