Tânăr de 21 de ani, cu pistol în buzunar

Suspectul, un tânăr de 21 de ani, a fost depistat într-un local public, având asupra sa un  pistol cu gaze, deţinut ilegal. Poliţiştii din Târgu-Jiu îl cercetează pe tânăr, în stare de libertate, pentru infracţiuni la regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, arma şi muniţia neletală fiind ridicate în vederea expertizării.

Marţi, 29 noiembrie a.c., în jurul orelor 16:45, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată despre faptul că, într-un bar situat pe strada Victoria, se află un tânăr care tulbură ordine şi liniştea publică.

La faţa locului a intervenit imediat o patrulă mixtă formată din poliţist şi jandarm. Aici, a fost identificat P.I., de 21 ani, din municipiul Tg. Jiu. La controlul corporal sumar efectuat, asupra tânărului a fost găsit un pistol cu gaze şi muniţie neletală (7 cartuşe de avertizare şi 2 cartuşe lacrimogene), acestea fiind ridicate de către oamenii legii.

Suspectul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Pe parcursul activităţilor de cercetare, poliţiştii au constatat că tânărul nu era autorizat pentru a deţine sau purta arme neletale. De asemenea, la verificarea pistolului, s-a constatat că pe ţeavă se afla un cartuş lacrimogen, percutat. Din declaraţia tânărului a rezultat că arma neletală a achiziţionat-o din străinătate, introducând-o în ţară fără a o declara organelor vamale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de port, deţinere şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, fapte prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, şi infracţiunii de contrabandă calificată, pentru care art. 271 din Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal, prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 12 ani.

Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: