Tânăra bolnavă de gripă nouă este internată la „Matei Balş“

Rovinăreanca de 22 de ani, care a fost depistată la Centrul de Cardiologie din Craiova cu gripă porcină, a fost transferată marţi după-amiază la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Starea ei de sănătate nu s-a îmbunătăţit şi medicii de aici au hotărât trimiterea ei la Bucureşti. „Prea multe detalii nu vă putem da doar că starea ei a continuat să fie aceeaşi cu care am internat-o şi am decis să o trimitem la Bucureşti pentru că a fost diagnosticată cu gripă porcină”, a declarat Luminiţa Mitroi, directorul Centrului de Cardiologie din Craiova.

Chiar dacă Gorjul nu s-a înscris pe harta gripei porcine, pentru că tânăra a fost înregistrată cu noul virus gripal la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, s-au luat unele măsuri de precauţie pentru a preîntâmpina şi apariţia altor cazuri de acest gen. „Cei de la DSP au luat legătura cu medicul de familie al fetei pentru a examina familia ca să nu fie probleme pentru că ea, timp de câteva săptămâni, a intrat în colectivitate, a stat cu familia, a lucrat la un butic şi apoi a intrat în contact cu cadrele medicale şi cu ceilalţi bolnavi. Cadrele medicale şi-au luat toate măsurile de precauţie, ei au purtat tot timpul măşti şi s-au dezinfectat saloanele frecvent. În acest moment nu avem motive să intrăm în panică şi să ne alertăm pentru că nu sunt suspiciuni”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Tânăra de 22 de ani din Rovinari a contactat gripa porcină din cauza unei cure de slăbire drastice care i-a slăbit organismul şi i-a scăzut imunitatea. Pe perioada în care a fost internată la Centrul de Cardiologie Craiova a refuzat tratamentul împotriva gripei porcine şi a dorit să iasă din salonul de boli contagioase în care a fost izolată şi să plece acasă.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: