Târgu Jiu: Afacerişti amendaţi pentru că foloseau ilegal domeniul public

Poliţiştii locali au avut miercuri, 17 iunie, o acţiune în municipiul Târgu Jiu, pentru a depista agenţii economici care folosesc spaţiile publice fără un acord prealabil al municipalităţii. În urma acţiunii au fost sancţionaţi patroni care vindeau marfă pe trotuare, încurcând astfel circulaţia pietonilor, dar şi proprietarii unor baruri care amenajaseră terase pe domeniul public fără avizul primăriei.

Aviz comercianţilor care folosesc spaţiile publice după bunul plac. Poliţiştii locali din Târgu Jiu au demarat o amplă acţiune pentru a verifica dacă agenţii economici care au amenajat terase sau cei care pun lăzi frigorifice pe trotuare sau marfă au obţinut mai întâi acordul municipalităţii şi au achitat sumele aferente spaţiului folosit. O astfel de acţiune a avut loc miercuri în zona Şcolii Sfântul Nicolae din Târgu Jiu. Doi agenţi economici au fost verificaţi în zonă şi la ambii poliţiştii locali au găsit nereguli.

O firmă avea amplasate lăzile şi cutiile cu legume şi fructe, dar şi o umbrelă şi o ladă de îngheţată în faţa magazinului, pe trotuar, fără să obţină în prealabil avizul primăriei. Astfel, pietonii care au treceau pe trotuar abia se puteau strecura pentru a merge mai departe sau chiar erau nevoiţi să meargă pe stradă, dat fiind faptul că trotuarul era blocat. Cei care au trecut ieri prin zonă au spus că nu este normal ca agenţii economici să expună marfa pe trotuar. „Nu este normal, ne încurcă când trecem mai ales că în apropiere este o şcoală. Sunt copii, mai este şi o intersecţie aici unde trec maşini, chiar este foarte periculos. Le recomand să fie mai atenţi, să amplaseze corect marfa”, a spus o târgujiancă.

De vizita poliţiştilor locali nu a scăpat nici administratorii unui bar din zonă, care au amplasat ilegal o terasă chiar în faţa barului. Când au văzut că poliţiştii locali fac verificări în zonă au început să adune scaunele în speranţa că oamenii legii îi vor lăsa în pace. Lucru care nu s-a întâmplat. Administratorii s-au scuzat în faţa poliţiştilor spunând că au montat umbrelele pentru a face umbră barului. „În această perioadă comercianţii amplasează la vedere vitrine şi lăzi frigorifice pentru răcoritoare şi îngheţată, tonete pentru expunerea diferitelor produse, iar unii dintre ei amenajează terase sezoniere. Pentru amenajarea altor spaţii decât cele autorizate aparţinând domeniului public din imediata apropiere a punctului de lucru şi nu numai este necesară aprobarea primăriei municipiului Târgu Jiu, deoarece activitatea nu trebuie să perturbe traficul pietonal şi nu trebuie să creeze disconfort”, a declarat Nicoleta Krupenschi, şef Birou Control  Comercial din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu.    

AMENZI

Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali agenţilor economici care ocupă abuziv domeniul public din Târgu Jiu sunt cuprinse între 100 şi 500 lei, conform hotărârii de Consiliu Local 298/2002.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: