Târgu Jiu: Autospecială de Poliție, lovită în urma unei urmăriri în trafic

Un tânăr din Argeș a pus pe jar polițiștii din Târgu Jiu. Oamenii legii au vrut să-l tragă pe dreapta în timpul unui control de rutină, dar șoferul a ignorat semnalele polițiștilor. Aceștia au pornit în urmărirea tânărului care și-a abandonat mașina, dar n-a asigurat-o corespunzător, iar autoturismul a luat-o la vale și a lovit autospeciala Poliției parcată în spatele său. 

Polițiștii l-au prins în cele din urmă și au aflat de ce fugea. Tânărul de 23 de ani avea permisul suspendat. 

"La data de 22 ianuarie a.c., ora 15:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Victoriei din municipiul Târgu-Jiu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, însă acesta nu a oprit, polițiștii pornind în urmărirea sa.

Conducătorul auto a abandonat autoturismul pe strada 30 Decembrie, fără a-l asigura corespunzător, acesta punându-se în mișcare și acroșând autospeciala de poliție, oprită regulamnetar în spatele său.

În urma impactului a rezultat avarierea ușoară a autospecialei de poliție.

Polițiștii au pornit în urmărirea pedestră a conducătorului auto, acesta fiind identificat pe strada Corneliu Coposu din municipiul Târgu-Jiu.

Procedând la verificarea în bazele de date, polițiștii au stabilit că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din comuna Boteni, județul Argeș, care are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice suspendat", a anunțat IPJ Gorj. 

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care are suspendat acest drept.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: