Sabin Cornoiu: Vom înregistra un aflux mare de turiști, dar și accidente 

Se preconizează multe accidente la munte, explică șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu. 


El spune că sezonul a început cu o întârziere de aproape 2 luni, iar turiștii încearcă să recupereze perioada pierdută, iar pârtiile din ţară  vor fi pline.

”Este un sezon atipic, a nins foarte târziu şi sezonul de schi a debutat cu aproape două luni mai târziu. Din această cauză, cu siguranţă vom înregistra un aflux mare de turişti către domeniile schiabile care vor încerca să recupereze perioada pierdută, pârtiile vor avea o încărcătura mare de practicanţi ai sporturilor de alunecare şi, inevitabil, vor avea loc şi evenimente.


Cei care merg la schi şi snowboard trebuie să ţină cont că nu mai au aceleaşi aptitudini ca la finalul sezonului trecut şi trebuie să abordeze primele coborâri cu viteză mai mică, de asemenea să fie atenţi la noul reglaj al legăturii de schi, întrucât poate li s-a modificat greutatea de la finalul sezonului trecut şi acest lucru impune reglarea legăturii de schi, principalul element de securitate al schiorului. Pentru cei care abordează crestele munţilor sau practică schiul de tură le recomandăm să obţină informaţii privind starea traseelor şi a zăpezii, să analizeze avertizările privind riscul de avalanşă, să îşi facă propriile teste de zăpadă şi să aibă echipament adecvat activităților pe care le desfăşoară şi expunerii îndelungate la frig”, explică acesta într-un interviu acordat Agerpres.


În 2022, la nivel naţional am avut un număr de 6.926 de intervenţii în care au fost salvate 7.981 de persoane, faţă de 7.148 de intervenţii în 2021. 

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: