Târgu Jiu: Cât plătesc crescătorii de animale pentru păşunat

Taxele de păşunat în municipiul Târgu Jiu pentru anul acesta au rămas neschimbate faţă de cele practicate în ultimii ani. Sumele plătite de crescătorii animale pentru păşunatul acestora pe raza municipiului au fost stabilite în funcţie de tipul animalelor deţinute de fermierii locali şi variază între 5 şi 30 de lei/cap de animal.

Consiliul Local Târgu Jiu a adoptat în şedinţă proiectul de hotărâre privind organizarea păşunatului, stabilirea taxelor pe teren şi a taxelor de păşunat pe 2015. Taxa de păşunat a rămas neschimbată faţă de anul trecut. Autorităţile locale spun că fermierii vor putea folosi păşunile municipiului numai dacă îşi achită taxa. „Sunt la aceeaşi valoare ca şi în 2014. Nu s-a modificat absolut nimic. Toţi cei care au animale trebuie să plătească această taxă pentru a putea merge la păşune cu animalele lor”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.  

Astfel, crescătorii de animale vor trebui să achite următoarele taxe: pentru bovine şi cabaline adulte -30lei/cap; bovine şi cabaline tinere-15lei/cap, ovine şi caprine adulte 10 lei/cap; ovine şi caprine tinere 5 lei/cap.

Conform hotărârii, perioada de păşunat este între 15 mai şi 30 septembrie, păşunatul fiind interzis în afara acestei perioade. Porcii şi păsările de curte au interzis pe păşunile din Târgu Jiu. Cei care vor duce animalele la păşunat şi nu achită suma aferentă per animal, vor plăti dublul taxei dacă vor fi depistaţi de autorităţi. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt circa 1300 de bovine, 10.700 de ovine şi caprine. Suprafaţa de păşune deţinută de primărie este de circa 2.600 hectare. Primăria a interzis fermierilor din alte localităţi să-şi aducă animalele aici. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: