Târgu Jiu: Două mașini la un loc de parcare

Lipsa locurilor de parcare pare să fie o problemă fără rezolvare pentru autoritățile locale din Târgu Jiu. Municipalitatea caută soluții, dar nu prea găsește. În acest moment, sunt două mașini la un loc de parcare, iar numărul autoturismelor înmatriculate crește cu fiecare an. Una dintre ideile edililor este să facă mai multe străzi cu sens unic astfel încât să fie permisă parcarea pe marginea șoselei.

Primarul Marcel Romanescu a explicat câte locuri de parcare sunt administrate de primărie în acest moment și câte mașini au nevoie de un loc în oraș: „În acest moment, în Târgu Jiu, sunt circa 13 mii de locuri de parcare. Tot la nivelul municipiului, sunt în jur de 22 de mii de autoturisme. Numărul înmatriculărilor va crește în timp. În următorii 2-3 ani, vom depăși 25 de mii de autoturisme. Autoritatea locală nu poate descuraja cumpărarea de autoturisme. Vine generația tânără care privește lucrurile în alt mod”.

Edilul are și o soluție: cât mai multe străzi cu sens unic. „În orașele mari din țară, pe un studiu foarte bine realizat, foarte multe dintre străzi sunt cu sens unic, lucru pe care trebuie să-l facem și noi în timp, însă în acest moment, am încercat să repartizăm cât mai mult din locurile de parcare care se puteau realiza din zona de reședință a cartierelor. Avem o problemă: foarte multe dintre străzi sunt ocupate de mașini poziționate pe stânga, dreapta, câteodată nu legal. Nu există posibilitatea să le parcheze în alte locuri”, a mai spus Romanescu, la Sud FM.

Despre parcări subterane ori supraterane în cartierele de reședință, a adăugat primarul, nici nu încape vorba: „Am încercat să păstrăm un echilibru între spațiile verzi, locurile de joacă și parcări, dar orașul nu îl putem mări ca suprafață. Nici bulevardele nu le mai putem mări, nici parcările nu le putem duce la capacitate maximă. Nu putem să transformăm toate spațiile verzi în locuri de parcare. Este și un proces destul de costisitor. În timp, va trebui să construim parcări subterane sau supraterane. Gândiți-vă ce ar însemna să construiești în cartierele de reședință astfel de parcări. Nici autorizații nu poți să obții pentru astfel de parcări”.

Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: