Târgu Jiu: Mii de cereri pentru subvenţii la încălzire

Circa 3000 de cetăţeni din municipiul Târgu Jiu au depus cerere în vederea obţinerii sprijinului financiar acordat de stat pentru încălzirea locuinţei. Cele mai multe solicitări sunt pentru subvenţia la încălzirea locuinţei cu gaze naturale. De anul acesta angajaţii Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu fac anchete sociale numai unde există solicitări pentru acordarea subvenţiei pentru încălzirea cu energie electrică. Câteva dosare au fost respinse pentru faptul că titularii cererii aveau şi alte instalaţii montate în gospodărie.

Direcţia de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu a primit până acum 85 de cereri de la cetăţenii din Târgu Jiu care deţin o instalaţie electrică pentru încălzirea locuinţei. Verificările se fac de către angajaţii direcţiei în termen de 15 zile de la depunerea cererii. Astfel, au fost efectuate până acum 33 de anchete sociale iar 3 din dosare au fost respinse după ce s-a constatat că titularii cererilor deţineau şi alte mijloace de încălzire. “Se folosea alt sistem de încălzire, se folosea un sistem de încălzire cu lemne, la data efectuării anchetei”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Protecţiei Socială Târgu Jiu.

Un număr de 2500 de cetăţeni din municipiu şi localităţile arondate au solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, 307 pentru încălzirea cu material lemnos. Cetăţenii care vor să beneficieze de subvenţie şi pentru luna aceasta vor trebui să depună cererile până în data de 20 noiembrie. Ajutorul oferit de stat diferă în funcţie de venitul familiei care solicită. Beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinţei cei care realizează un venit net lunar pe membru de familie de până la 615 lei. “La sistemul de încălzire cu gaze suma cea mai mare a ajutorului este de 262 de lei şi se acordă la un venit mediu net/ membru de familie de până la 155 lei iar suma cea mai mică acordată ca ajutor pentru încălzire este de 20 lei şi se acordă pentru tranşa de venit între 540,1 şi 615 lei/membru de familie. La sistemul de încălzire cu lemne cea mai mare sumă este de 54 lei până la un venit pe membru de familie de până la 155 lei şi 16 lei suma cea mai mică la un venit între 540,1 şi 615 lei/membru de familie”, a precizat Alina Toader. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: