Târgu Jiu: Municipalitatea va achiziţiona noi troleibuze

Administraţia locală din Târgu Jiu anunţă că va încerca iar să achiziţioneze mijloace de transport în comun. În fapt, primăria a întocmit un studiu de fezabilitate pentru a accesa fonduri prin intermediul ADR Sud-Vest Oltenia, proiect ce va fi depus spre finanţare. Proiectul prevede achiziţia de 15 noi troleibuze, dar şi modernizarea sistemului de transport în comun. Directorul tehnic al primăriei, Marius Ionescu, este sigur că până la sfârşitul anului viitor va avea loc licitaţia pentru achiziţia noilor mijloace de transport în comun.

Nu este pentru prima dată când administraţia locală din Târgu Jiu încearcă să achiziţioneze noi mijloace de transport în comun. Au mai existat astfel de tentative şi în trecut, ultima dată licitaţia fiind contestată. Atunci era vorba de achiziţia de autobuze noi cu fonduri de la bugetul local. Acum municipalitatea vrea să achiziţioneze 15 troleibuze noi cu fonduri externe prin Programul Operaţional Regional, dar şi să modernizeze şi să extindă sistemul de transport în comun. În acest sens a fost întocmit un studiu de fezabilitate pentru care se va încerca să se găsească finanţare. “Cei 13.7 km de reţea dublă sunt prevăzuţi a fi reabilitaţi în totalitate în acest studiu de fezabilitate, însemnând înlocuirea firului de contact, pentru că are aproape 20 de ani, înlocuirea stâlpilor, în special a celor metalici pentru care întreţinerea lor costă destul de mult, înlocuirea stâlpilor de beton de pe traseul troleului, în special pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Cu această ocazie se înlocuiesc sistemele de alimentare cu energie electrică pentru iluminatul public. Corpurile de iluminat, de asemenea, vor face parte din categoria celor economici, corpuri cu leduri”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Proiectul prevede de asemenea înlocuirea staţiilor de redresare, amplasate în partea de sud şi de nord a municipiului, modernizarea clădirilor unde are sediul societatea Transloc, modernizarea părţii carosabile pe traseul troleibuzului. Se va face şi o extindere de 1.5 km a reţelei către partea de sud a municipiului, pe strada Termocentralei. Tot aici va fi realizată şi o staţie de redresare care să preia noul tronson.

Valoarea totală a acestui obiectiv pentru care se vor solicita fonduri este de circa 37 milioane de euro. Rămâne de văzut dacă de această dată municipalitatea va reuşi să găsească finanţare pentru a îmbunătăţi reţeaua de transport în comun. Deocamdată, călătorii vor trebui să circule tot cu vechile troleibuze care în mare parte sunt într-o stare deplorabilă, în care intră apa prin plafon atunci când plouă, în care „se moare” de cald vara şi se îngheaţă de frig iarna.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: