Târgu Jiu: Noi parcări de reşedinţă cu bariere

Primăria Târgu Jiu va instala mai multe bariere electrice în cartierele aglomerate din centrul municipiului. În semestrul II al acestui an vor fi amenajate parcări de reşedinţă cu bariere, la intrarea în zona centru, pe Calea Eroilor, în Siretului şi Unirii. “În timpul zilei aceste zone sunt foarte aglomerate, iar riveranii nu mai au loc de parcare. Am luat această hotărâre întrucât bariera instalată în zona Complexului Gârdu s-a dovedit a fi foarte eficientă”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

În parcările în care se vor amplasa bariere pentru folosirea exclusivă a parcării de către riverani, contravaloarea lor va fi suportată de către municipalitate. Astfel, taxa de închiriere pentru un loc de parcare va fi tot de 10 lei/lună, la fel ca în celelalte parcări din Târgu Jiu. Abonamentele se pot achita, în două tranşe, semestrial.

Intrarea în parcările de reşedinţă cu bariere electrice se va face pe baza unei cartele dată de către primărie fiecărui deţinător de autoturism în momentul în care încheie contractul. Prin contractul de atribuire vor fi stabilite următoarele obligaţii ce revin în sarcina conducătorilor auto: respectarea indicatoarelor şi marcajelor; păstrarea ordinii şi curăţeniei la locul de parcare; interzicerea executării de lucrări de reparaţie şi întreţinere a autoturismelor în zona de parcare; eliberarea necondiţionată a locului de parcare în situaţia efectuării unor lucrări edilitare care necesită ocuparea temporară a spaţiului de parcare sau dacă locului i s-a atribuit de către Consiliul Local o altă destinaţie publică, cu restituirea sumelor achitate anticipat pentru folosirea parcajului.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: