Târgu Jiu: Noi săli pentru clasa pregătitoare

Autorităţile locale din Târgu Jiu s-au văzut nevoite să înfiinţeze noi clase în unităţile şcolare pentru a face faţă numărului de elevi înscrişi în clasa pregătitoare. La trei unităţi de învăţământ a fost necesară mărirea numărul de săli. Municipalitatea trebuie să acopere costurile aferente dotării acestor noi încăperi.

Pentru ca toţi copiii din Târgu Jiu să poată fi înscrişi anul acesta în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie, autorităţile locale s-au văzut nevoite să creeze noi săli de clasă. Clasa pregătitoare este organizată anul acesta în 13 unităţi de învăţământ din Târgu Jiu, care au un număr total de 35 de săli de clase, corespondente a unui număr de circa 700 de elevi. „Numărul de elevi este puţin mai mare faţă de anul trecut, drept pentru care, în cadrul şcolii Ştefulescu, Liceului cu Program Sportiv şi la “Constantin Brâncuşi” e nevoie de încă o sală în plus. Cheltuielile aferente mobilierului, precum şi cheltuielile de igienizare şi amenajare pentru specificul clasei pregătitoare, revin primăriei. În mod cert ele vor fi definitivate până la începerea anului şcolar”, a declarat Constantin Fârţă, director Direcţia de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Işfan: În Gorj sunt 165 de clase pregătitoare

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spune că în mod normal ar exista mai multe clase decât ar fi necesar raportat la numărul de elevi. Dacă va fi nevoie vor fi înfiinţate şi alte săli de clasă. „După ce facem înscrierea ne putem da seama unde sunt cerinţe mai multe.  Dacă sunt părinţi care vor să înscrie copilul la o anumită şcoală, trebuie să aprobi locurile acolo, dar după a doua, a treia etapă. Anul acesta în Gorj sunt 165 de clase pregătitoare. Noi am făcut un fel de recensământ şi ar ieşi 144, dar probabil este o situaţie doar locală”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Asistenţa medicală în şcoli, prin rotaţie

Cele 31 de cadre medicale ce aparţin celor opt cabinete existente trebuie să asigure asistenţa medicală la toate liceele, colegiile, şcolile gimnaziale şi grădiniţele din municipiul Târgu Jiu. Deocamdată nu există premise pentru deblocarea posturilor. În prezent, asistenţa medicală în unităţile de învăţământ se face prin rotaţie. “Cadrele medicale sunt total insuficiente, am făcut eforturi la nivel guvernamental, deocamdată suntem în stand by, numărul este insuficient, este un ordin în care noi, dacă avem 31 de cadre, am avea dreptul la vreo 56-60, actualmente avem vreo 17 posturi blocate. Deblocarea lor este dispusă doar de la nivel de Guvern. Deocamdată asigurăm asistenţa medicală inclusiv la studenţime prin cabinetele medicale pe care le avem”, a precizat Constantin Fârţă. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: