Târgu Jiu: Primăria cere bani de la Consiliul Județean ca să fie pe plus

Municipalitatea din Târgu Jiu a făcut public proiectul de buget pe anul în curs. Conform documentului postat pe site-ul primăriei, cifrele nu sunt tocmai favorabile administrației locale. Adică, veniturile prognozate pentru acest an sunt mai mici decât cheltuielile.

Conform datelor din proiectul de buget, totalul veniturilor prognozate este de 179.676 mii lei, pe când cheltuielile prognozate sunt de 183.655 mii lei. În aceste condiții, rezultă un deficit aproximativ -3.979 mii lei (minus aproape 4 milioane lei). Proiectul de buget pe anul în curs va fi definitivat după comunicare ori repartizarea unor sume de la bugetul de stat și de la Consiliul Județean, se mai arată în această variantă a proiectului de buget.

Asta speră și primarul Marcel Romanescu, care a explicat că își dorește ca șefii din Consiliul Județean Gorj să ajute primăria ca să iasă pe plus bugetul pe 2019. ”E doar o proiecție nefinalizată, pentru că, joi, Consiliul Județean mai repartizează niște sume autorităților publice locale. Vreo 28,4 milioane. Și atunci, se discută. Rămâne să mă văd în zilele următoare cu Cosmin Popescu, să putem discuta repartiția pe bugetul de anul acesta”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Autoritățile locale cred că bugetul municipiului va fi aprobat de Consiliul Local până la sfârșitul lunii. ”Joi aflu exact care este suma finală pe care mă bazez în 2019. La sfârșitul lunii aprilie se va aproba bugetul, cred că în ședința ordinară”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: