Târgu Jiu: Primele angajări la fabrica de cablaje a japonezilor

Jumătate din cele 50 de persoane chemate săptămâna trecută la interviu de firma japoneză care construieşte o fabrică de cablaje la Târgu Jiu au şi fost angajate. Cei care au semnat contractele vor lua parte la un stagiu de pregătire la Severin și Caransebeș, urmând ca din primăvară să înceapă activitatea la hala de la Rostramo.

Reprezentanţii societăţii Sumitomo au venit marțea trecută la sediul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Gorj unde au selectat primele persoane care să presteze activitate la noua fabrică de componente auto a societății, ce va fi realizată la Târgu Jiu. "Reprezentanții societății i-au anunțat pe oameni. Voiau să selecteze 25 urgent, să-i angajeze de săptămâna aceasta la Severin și Caransebeș. Asta pentru ca ei să se învețe deja cu condițiile de muncă, cu ce trebuie făcut. Chemaseră vreo 50 la interviu. Ei se ocupă de toate miile de cereri de angajare, să-i anunţe pe oameni şi recrutarea se va face la noi. O să ne anunţe când vor reveni", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
Pentru noua fabrică de cablaje de la Târgu Jiu vor lucra circa 1500 de persoane. Activitatea va începe cu doar o treime din necesarul de angajaţi, spun autorităţile locale. "La început vor fi 500 de angajaţi, iar pe parcurs numărul persoanelor care vor lucra la această fabrică din Târgu Jiu se va tripla", a declarat Aurel Popescu, primarul interimar de la Târgu Jiu.
Peste 5000 de oameni și-au depus CV-urile pentru a lucra în această fabrică.

Vizualizări: 3,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: