Târgu Jiu: Sens giratoriu de o sută de mii de euro

Municipalitatea din Târgu Jiu a avizat alocarea sumei de peste 500 mii lei pentru realizarea unui sens giratoriu în zona în care va funcţiona noul centru comercial, Shopping City Mall. Lucrările vor fi efectuate de societatea Edilitara al cărui acţionar unic este Consiliul Local Târgu Jiu, spune Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei. Administraţia anunţă că până luna viitoare sensul giratoriu va fi amenajat.

Administraţia locală a decis realizarea acestui sens giratoriu pentru a fluidiza traficul rutier în intersecţia dintre strada Termocentralei şi strada 9 Mai, acolo unde se construieşte noul centru comercial. Conform proiectului, sensul giratoriu va avea o rază de 8ml şi două benzi de giraţie cu dimensiunea de 5.50m pentru fiecare bandă. Se mai procedează şi la lărgirea benzii externe până la 1.50 m. Poziţia centrului sensului giratoriu a fost corelată cu soluţia de acces la spaţiul comercial. Valoarea totală a investiţiei este de 529.950 lei. Reprezentanţii primăriei spun că suma nu este una mare, asta pentru că implică realizarea multor lucrări. „Este valoarea care se va supune negocierii cu Edilitara, este valoarea din studiul de fezabilitate după care se vor face măsurătorile la tarifele aprobate de Edilitara. Sunt mai mici decât estimările. S-a făcut delimitarea, e balizat provizoriu. Lucrările vor începe când termină cei de la Mall partea de sistematizare, conducte, reţele, pe urmă finalizăm şi noi. Sperăm ca la sfârşitul lui august, începutul lui septembrie să fie gata sensul giratoriu”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Conform referatului anexat hotărârii prin care au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea sensului giratoriu, investiţia presupune desfiinţarea unor lucrări existente şi construirea unor lucrări noi, printre care: desfiinţarea refugiilor existente din zona carosabilă; desfiinţarea trecerii de pietoni de pe strada 9 Mai şi reamplasarea în zona insulei denivelate a sensului giratoriu; execuţia de trotuare în lungime de 725ml; montarea a 27 de indicatoare rutiere pentru semnalizare vertical; execuţia infrastructurii şi a suprastructurii a sensului giratoriu, supralărgirea benzilor externe şi execuţia noilor insule denivelate în suprafaţă totală de 1.133 mp.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: