Târgu Jiu, singurul oraş în care mai circulă troleibuzele DAC

Târgu Jiu este singurul oraş din România care deţine şi exploatează troleibuze DAC 212E şi 217E. Aceasta este constatarea lui Victor Silaghi, un jurnalist specializat în articole despre transportul în comun.

Jurnalistul îşi publică articolele pe victorsilaghi.ro. Acesta a scris că Târgu Jiu este unic prin operele lui Brâncuşi pe care le are, dar şi prin faptul că aici se mai află în circulaţie troleibuzele DAC 212E (cele scurte) şi 217E (cele articulate).

„Înainte de toate, trebuie să vă precizez faptul că istoria transportului în comun din Târgu Jiu a început în anul 1961. Un singur autobuz (model TV1) era utilizat în oraş. Treptat, numărul acestor mijloace de transport a crescut, precum şi bazele introducerii troleibuzului. Prima fundaţie a fost zidită în anul 1992, când au demarat lucrările reţelei de contact de pe traseul Artego – 9 Mai. După 3 ani, pe 20 iunie 1995, s-a dat în folosinţă prima rută între Artego şi Gară, situată pe Strada Republicii. Ulterior, s-a finalizat şi extensia către capătul de pe Strada Săvineşti (9 Mai)”, a scris acesta.

În anul 1998 au fost demarate lucrările reţelei de troleibuz către Romcim (Bârseşti). De 1 Decembrie 1998, de Ziua Naţională a României, a fost dat în folosinţă şi acest tronson.

Jurnalistul a dat şi alte date interesante legate de trasee, de comportamentul şoferilor, dar şi de intenţia autorităţilor de a achiziţiona 20 de troleibuze prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Vizualizări: 3,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: