Târgu Jiu: Străzi impracticabile după potop. „Ce să facem? Să ne luăm barcă?”

Străzi inundate, canalizare subdimensionată, copaci doborâţi de vânt şi stâlpi puşi la pământ. Sunt problemele apărute miercuri  dimineaţă numai la Târgu Jiu după treizeci de minute de ploaie torențială În cartierul Debarcader, de exemplu, străzile au fost inundate, iar apa s-a retras la aproape o oră, după ce ploaia s-a oprit. Și vântul a făcut probleme. Mai mulți copaci și un stâlp de electricitate s-au prăbușit.

Mai multe străzi din Târgu Jiu au devenit impracticabile, miercuri dimineaţă. În cartierul Debarcader, de exemplu, pietonii nu mai puteau traversa străzile. Cei mai curajoși au intrat în apă. Alții s-au urcat pe borduri.  „E lac la fiecare ploaie mai serioasă. Nu este normal. Canalizarea este nouă. Nu putem traversa nici strada. Mai intrăm și prin bălți. Ca la noi, în România. A plouat mai puțin de jumătate de oră. Așa se strânge mereu apa aici”, ne-a spus un târgujian care locuiește în apropierea sediului Agenției de Șomaj din Târgu Jiu. „Ce să facem? Să ne luăm barcă? E apă peste tot. Așa se întâmplă de fiecare dată. Canalizarea nu face față”, ne-a spus, revoltată, o femeie din zonă.

Aceasta nu a fost singura zonă afectată de precipitații. Ploaia torențială a inundat mai multe străzi din centrul orașului. „Urmare a debitului crescut a precipitațiilor căzute miercuri dimineață, au fost mobilizate echipaje de la Aparegio și Edilitara. S-a intervenit pentru curățirea gurilor de preluare a apelor pluviale rezultate în urma precipitațiilor căzute în zona Parcului Central, pe Strada 16 Februarie, Lido și strada Tipografiei. Intervențiile s-au efectuat ca urmare a faptului că aceste guri de scurgeri stradale au fost înfundate de frunzele antrenate de ploaia torențială căzută”, a explicat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Au mai fost și alte probleme cauzate de furtună. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt. Unul s-a prăbușit peste o mașină, în cartierul 9 Mai. Tot acolo, un stâlp de electricitate a fost pus la pământ de vântul puternic. „Fiind și intensificări ale vântului, mai mulți copaci au fost coborâți la pământ. Echipe de lucru de la Serviciul de Gospodărire Comunală au intervenit pentru îndepărtarea acestora. S-a intervenit pe Strada Brândușei, Strada Oltețului, în zona centru și pe Strada Dumbrava”, a mai declarat Loredana Covei.

Vizualizări: 1,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: