Târgu Jiu: Sute de pomi vor plantaţi în cartierul Narciselor

Câteva sute de tei, mesteceni şi pini vor fi plantaţi săptămâna aceasta în cartierul Narciselor din Târgu Jiu, în preajma blocurilor ANL. Acţiunea aparţine Direcţiei Silvice Gorj care are în plan înfiinţarea de spaţii verzi în noul cartier. Aici, marea majoritate a locatarilor sunt familii tinere. Reprezentanţii primăriei vor decide unde vor fi plantaţi aceşti pomi.  

Cartierul Narciselor din municipiul Târgu Jiu s-a dezvoltat mult în ultimii ani prin înfiinţarea de locuinţe sociale şi pentru tineri. Acum, se impune şi crearea de spaţii verzi în această zonă. Direcţia Silvică Gorj va demara o primă acţiune de plantări de arbori în această parte a municipiului, mai multe instituţii fiind implicate. Se estimează că vor fi plantaţi în jur de 400-500 de puieţi. „În data de 27 martie, va avea loc o acţiune de plantare de puieţi forestieri în zona Narciselor, împreună cu primăria Târgu Jiu, Consiliul Judeţean, Prefectura Gorj, CEZ România, APM Gorj şi Garda de Mediu. Se vor planta puieţi forestieri din speciile mesteacăn, pin şi tei. Motivul este crearea de spaţii verzi în zona respectivă. Se impunea acest lucru”, declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

În perioada 15 martie-15 aprilie, conducerea Direcţiei Silvice Gorj şi-a propus: să împădurească 68 de hectare de teren, să facă completări pe 24 de hectare şi să refacă suprafeţele împădurite, circa un hectar, în zonele calamitate. Circa 1,3 milioane lei plăteşte Direcţia Silvică Gorj pentru aceste activităţi unor firme specializate pe astfel de servicii.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: