Târgu Jiul intră în cursă pentru “Oraşul Reciclării”

Municipiul Târgu Jiu va intra în competiţie, alături de alte 19 de oraşe din ţară, pentru a primi titulatura “Oraşul Reciclării”. Această provocare a fost lansată la nivel naţional tocmai pentru a stimula colectarea selectivă în rândul populaţiei. Localitatea care va fi declarată câştigătoare va fi premiată cu amenajarea completă a unei zone de picnic, dotările ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro.

Municipiul Târgu Jiu “se luptă” cu Braşovul, Iaşul, Cluj Napoca, Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Craiova, Deva, Focşani, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Tulcea şi Zalău pentru a câştiga titlul “Oraşul Reciclării”.  Competiţia se desfăşoară pe o perioadă de şase luni, septembrie 2012 – februarie 2013, timp în care vor fi cântărite cantităţile de deşeuri colectate în containerele speciale pentru hârtie, plastic, metal şi sticlă.

Organizatorii vor avea în vedere şi calitatea serviciului de colectare selectivă. În acest sens, va fi punctat aspectul containerelor speciale, curăţenia punctului gospodăresc şi dacă populaţia foloseşte corect recipientele pentru fiecare deşeu reciclabil. “Ne dorim să câştigăm acest concurs chiar dacă în competiţie sunt 20 de oraşe. Calculul punctajului se va face în funcţie de cantitatea de deşeuri colectată, pe cap de locuitor. Pentru a putea obţinem punctajul maxim facem apel la cetăţeni să ne sprijine depozitându-şi deşeurile în containerele special amenajate pentru hârtie, plastic şi metal. În acest sens, vom demara acţiuni în şcoli şi grădiniţe. Mizăm pe o cantitate cât mai mare de deşeuri colectate selectiv”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Premiu, un loc de picnic de 15.000 de euro

Localitatea declarată câştigătoare va fi premiată cu amenajarea completă a unui loc de picnic, dotările ridicându-se la 15.000 de euro. “Organizatorii vor face verificări la punctele de colectare pentru a vedea calitatea serviciului. Premiul va consta în amenajarea unui loc de picnic cu dotările specifice: împrejmuire, locuri de parcare, grătare, containere etc.”, a precizat Ionuţ Jilăveanu. La nivelul municipiului Târgu Jiu, au fost aprobate, prin Hotărâre de Consiliu Local, două locaţii pentru amenajarea locurilor de picnic: Poiana Preajba şi Dumbrava Drăgoieni.

Până în momentul de faţă, autorităţile nu au reuşit să amenajeze corespunzător aceste zone.  “Prin Hotărâre de Consiliu Local au fost aprobate ca locuri pentru picnic: Poiana Preajba şi Dumbrava Drăgoieni. Amenajarea acestora este prinsă în programul de investiţii de anul viitor”, a mai precizat Ionuţ Jilăveanu.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: