Târgu Jiul, la un pas să se închidă

Ultimele două săptămâni au venit cu o creștere alarmantă în ceea ce privește cazurile de infectare cu noul coronavirus. Municipiul Târgu Jiu este foarte aproape să intre în scenariul roșu, cu o rată de incidență de 2,71 la mia de locuitori. Nici în județul Gorj situația nu este una tocmai bună, rata de infectare fiind de 1,68 la mia de locuitori.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că există posibilitatea ca restaurantele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele și teatrele să se închidă din  nou, în cazul în care rata de infectare ar depăși 3 la mia de locuitori. Pistol mai spune faptul că este posibil să fie dată dispoziție, către toate spitalele din județ, să preia cazuri de COVID-19.

”Din păcate, la nivel de județ Gorj și la nivel de municipiu cazurile sunt în creștere. Înregistrăm un indice de incidență de 2,71 la nivel de municipiu și 1,68 la nivel de județ. Cazurile sunt în creștere, ne așteptăm ca în perioada următoare, la cum evoluează lucrurile, situația să depășească 3 la mie de locuitori, ceea ce presupune, din nou, închiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc, teatrelor, lucru care nu este tocmai îmbucurător pentru mediul privat”, a transmis prefectul Cosmin Pistol.

Vizualizări: 6,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: