Gorj: Șapte școli în scenariul roșu. Părinții refuză testarea elevilor

Mai multe unități școlare de pe raza județului Gorj se află în scenariul roșu. Conform ultimelor date transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, este vorba despre 7 școli. De la reluarea școlii, 17 elevi și 28 de cadre didactice și personal auxiliar au fost confirmați cu coronavirus.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că în 276 de unități de învățământ se învață după scenariul galben, iar 180 se aplică scenariul verde.

”Vinerea trecută s-a stabilit ca un număr de 7 unități școlare să fie în scenariul roșu. Astfel, 276 de unități școlare din Gorj învață în scenariul galben, iar 180 în scenariul verde. Având în vedere că astăzi doar Bolboși și Turcinești sunt în scenariul roșu, asta ar însuma un număr de 5 școli. Chiar ieri am mai avut un cadru didactic care s-a îmbolnăvit cu acest virus”, a spus Dana Constantinescu.

Conform instituției de învățământ, sunt părinți din Gorj care refuză ca odraslele lor să fie testate anti Covid cu testul rapid. ”Am fost foarte surprinși să aflăm că există mulți părinți care refuză ca elevii să fie testați. Nu știm de ce există această reticență. Sunt unii care au cerut să fie prezenți atunci când elevii sunt testați”, a mai spus Constantinescu.

Șefa ISJ Gorj mai spune că au fost testați 61 de elevi, dar și un număr de 26 de persoane didactice, auxiliare și nedidactice.  

Vizualizări: 11,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: