Târgu Jiul, ţinta hoţilor din afara judeţului

Şase tineri din Filiaşi s-au ales cu dosare penale după ce au venit ieri dimineaţă cu noaptea-n cap la Târgu Jiu pentru a da câteva spargeri. Un individ din Valea Jiului a coborât şi el pe râu în jos şi s-a oprit tot în municipiu pentru a fura ce putea de la maşinile lăsate în parcări, ghinionul rău-făcătorilor provenind de la poliţiştii şi jandarmii care au patrulat exact în calea hoţilor.

Hoţii din Filiaşi nu au mai apucat să îşi ducă planurile la bun sfârşit doar pentru că, ieri dimineaţă, poliţiştii i-au prins că aveau asupra lor o şurubelniţă şi nişte sacoşe numai bune de cărat marfa ce urma să fie furată. O patrulă mixtă, formată din poliţişti şi jandarmi, i-a identificat pe cei şase mergând pe o stradă din municipiu. Tinerii, care au până în 21 de ani, au fost luaţi la întrebări de către oamenii legii, ulterior, asupra lor fiind găsită o plasă, o sacoşă, dar şi şurubelniţa care i-a dat de gol. Poliţiştii au descoperit puţin mai târziu că şurubelniţa respectivă fusese folosită la forţarea sistemului de acces într-un magazin din zonă. Unul dintre tineri ţinea "de şase", motiv pentru care, până la venirea patrulei, hoţii apucaseră doar să deschidă uşa magazinului, nu şi să îşi umple sacoşele cu marfă furată. Toţi şase sunt acuzaţi acum de tentativă de furt calificat.

Poliţiştii au mai prins şi un bărbat din Valea Jiului care a trecut munţii pentru a fura de la Târgu Jiu. Un tânăr de 22 de ani, din Vulcan a fost prins de poliţişti puţin după miezul nopţii în timp ce avea asupra sa trei antene radio şi trei capace de protecţie a cârligelor de remorcare. Suspectul nu a putut să justifice bunurile respective şi, în cele din urmă, a recunoscut că le furase de la câteva maşini parcate pe străzile Plopilor şi Teilor din municipiu. El s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, poliţiştii continuând ancheta pentru a vedea dacă tânărul respectiv nu este implicat şi în alte furturi de acest gen. Acesta nu este primul hoţ venit din Valea Jiului, în ultimul an cel puţin odată pe lună Poliţia Gorj mediatizând cazuri în care diferite persoane au venit la Târgu Jiu pentru a comite diferite furturi.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: