Târgujienii se căsătoresc în timpul săptămînii ca să scape de taxă

Căsătoriile oficiate în week-end pierd teren în faţa celor din timpul săptămânii. Tinerii care doresc să-şi oficializeze relaţia în faţa ofiţerului de stare civilă, aleg pentru acest eveniment o zi lucrătoare, asta pentru că nu sunt nevoiţi să achite nicio taxă. În ultima perioadă au existat zile când zeci de cupluri şi-au unit destinele în timpul săptămânii şi nu sâmbăta sau duminica, iar în felul acesta au scutit câteva sute de lei.

 

 

Criza finaciară şi lipsa banilor se simte şi printre cuplurile din Târgu Jiu. Dacă acum câţiva ani ofiţerii de stare civilă erau sufocaţi în week-end de tinerii care doreau să-şi unească destinele, nu acelaşi lucru se întâmplă şi acum.  Foarte multe cupluri aleg să spună “DA” în faţa ofiţerului de stare civilă într-o zi lucrătoare, pentru că atunci nu mai sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar. În felul acesta scutesc câteva sute de lei. “Noi suntem deschişi pentru a oficia căsătorii în orice zi a săptămânii. Cei care doresc să încheie o căsătorie într-o zi lucrătoare nu trebuie să achite nicio taxă. În ultima perioadă am tot avut solicitări în timpul săptămânii”, a declarat Dan Laurenţiu, director la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.

Tinerii  evită  să recunoanscă faptul că şi gratuitatea de care beneficiază  în timpul săptămânii i-au adus în faţa ofiţerului de stare civilă. “ Am ales o zi lucrătoare pentru că am vrut să fie ceva mai intim şi să nu mă aglomerez în ziua nunţii”, spune o tânără.

În week-end, taxa de cununie este de 160 de lei până la ora 14, iar după această oră  taxa se dublează. Un alt tarif mai mare se practică pentru căsătoriile oficiate în afara Primăriei.

 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: