Târgujienii se tem pentru viaţa lor?

Armele de vânătoare, muniţia dar şi armele de autoapărare nu reprezintă o afacere cu adevărat benefică la Târgu Jiu şi asta pentru că foarte puţini oameni reuşesc să obţină un permis de portarmă dar şi pentru faptul că au preţuri inaccesibile pentru buzunarul unui simplu cetăţean. Patronii magazinelor care comercializează astfel de produse spun că numărul persoanelor care cumpără arme este foarte mic şi că de cele mai multe ori au aceleaşi arme de mult timp.

Afacerea cu arme este una destul de proastă la Târgu Jiu şi asta pentru că se adresează doar vânătorilor sau celor care posedă permis de portarmă. Patronii unor astfel de magazine spun că această categorie de produse se vând foarte greu sau nu se vând deloc fie pentru că au preţuri cu adevărat mari fie pentru că nu oricine are dreptul să-şi cumpere un astfel de produs. „Din discuţiile pe care le-am avut cu vânători de pe la noi, numărul acestora s-a redus foarte mult în ultimul timp şi nu oricine poate să vină să cumpere o astfel de armă pentru că sunt foarte scumpe”, a declarat Rodica Dodenciu, armurier autorizat.

O armă nouă pleacă la preţ de la 1.700 de ron în timp ce una second hand poate avea şi preţuri sub 1.000 de ron. Nici la categoria muniţie nu se întâlneşte o situaţie mai bună pentru că preţurile au crescut foarte mult în ultima perioada, spun armurierii. „Cu muniţia stăm la fel de prost pentru că a crescut foarte mult preţul şi mai ales din cauza faptului că vânatul este o acţiune sezonieră iar oamenii nu cumpără decât atunci când se deschide sezonul”, a declarat Rodica Dodenciu.

Târgujienii îşi cumpără arme de autoapărare

Chiar dacă armele de vânătoare merg prost există totuşi un lucru care îi mulţumeşte pe patronii unor astfel de magazine şi anume faptul că au crescut vânzările la armele de autoapărare şi armele cu aer comprimat cu muniţie aferentă. „Am constatat totuşi o creştere a vânzărilor la armele de autoapărare şi la cele cu aer comprimat cu muniţie aferentă şi asta ne mai bucură oarecum”, a declarat Rodica Dodenciu. Aceasta susţine că şi în condiţiile în care nici aceste produse nu ar merge tot nu ar renunţa la afacere pentru că i-a fost foarte greu să obţină o astfel de autorizaţie. „Am acest magazin din 2004 şi nu m-am gândit niciodată să renunţ la el pentru că am obţinut foarte greu autorizaţia şi pentru că în Târgu Jiu nu sunt decât cred că 4 magazine cu astfel de produse. Sperăm ca pe viitor să ne meargă mai bine”, a declarat Rodica.  

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: